U bent hier

Valentijn in Oostende

Oostende laat de liefde graag rollen. Op het ritme van de februarigolven. Extra vlinders in buik en middenrif? We zetten alle hotspots op een rijtje. En dat mag je voor één keer ook letterlijk nemen…

Voor alle romantische zielen die hun eeuwige liefde tijdens de Valentijnsperiode in de verf willen zetten, pakt Oostende stevig uit. Met events, kleine attenties of gewoon ook allerlei plekjes waar het romantisch toeven is. We weten immers allemaal: er is geen plek te gek om je lief een zalige Valentijn te kussen.

Een handig overzicht met alle Valentijnstips

Download onze gratis Valentijnsgids en ontdek alle doe-tips voor een romantisch uitje tijdens de Valentijnsperiode.

 • De gezelligste hotels
 • Heerlijke diners met twee
 • Hartverwarmende evenementen

Nacht van de Musea en de Galerijen

Samen door meer dan 30 musea en galerijen snuisteren? Dat kan gratis tijdens de Nacht van de Musea en de Galerijen!

De Nacht van de Musea en Galerijen

Wanneer:
za 16 feb 2019

Literatuur, muziek en kunst ontmoeten elkaar tijdens 'De Nacht van de Musea en de Galerijen'. Met 30 deelnemende kunsthuizen belooft het opnieuw een inspirerende editie te worden. De galeries en musea zetten hun deuren open, terwijl de leerlingen van het CAZ je trakteren op een concert.

Lees meer

Oostendse cadeautips

Rest"O"Cheques

Echte liefde gaat door de maag. Daarom valt een cadeaubon voor een restaurant vrijwel altijd in de smaak. De Oostendse restaurantcheque, ook wel Rest"O"Cheque genaamd, is hét geschenk bij uitstek om jouw lief culinair te verwennen.

Lees meer

HotelCheques

Trakteren op een vakantie naar Oostende? Dat is pas een goed idee! Met de HotelCheque verwen je vrienden, familie of iedereen die je maar wil met een verblijf in Oostende. In De Stad aan Zee valt er immers altijd iets te beleven.

Lees meer

Romantische plekken voor een diner

Valentijnsdiner aan boord van de Mercator

Wanneer:
do 14 feb 2019 tot zo 17 feb 2019

Stap aan boord van de prachtige driemaster Mercator en geniet van een Valentijnsdiner in een uniek kader in de haven.

Lees meer

Een tikkeltje anders?

Histoires d'O

F*** Valentine

Liever geen klassiek diner op Valentijn? Dan kan je bij Histoires d’O terecht voor sharing dishes, cocktails & speed dating op donderdag 14/02/2019. Singles: hier moet je zijn!

Lees meer

Kusfactor 10

Een kisscam hebben ze nog net niet hangen aan de kust. Maar op zo’n dag (of weekend) als Valentijn heb je vast liever wat privacy om je heen. Onze top-vijf om je lief eens goed vast te nemen en te kussen:

 1. Op het overzetbootje richting Oosteroever. Want niet alleen Oosteroever heeft mega-veel charme, de rit ernaartoe is minstens even romantisch.
 2. De Westelijke Strekdam is een echte trekpleister in Oostende. Veel dieper in zee kan je niet...
 3. Je hoeft niet naar Brussel om je in een koninklijke galerij te wanen. De James Ensorgalerij is een plek om te zoenen. En gezoend te worden.
 4. Het Staketsel is een standaardplek bij mooi weer en stormweer. Meer nog, het is de enige plek waar het ook bij stormweer mooi is.
 5. De Lange Nelle is de vuurtoren van Oostende. Waarmee we niks willen beweren over het vuur en de passie in jouw relatie.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen