Menu

U bent hier

Valentijn in Oostende: Vlinders op het strand

Oostende laat de liefde graag rollen. Op het ritme van de februarigolven. Extra vlinders in buik en middenrif? We zetten alle hotspots op een rijtje. En dat mag je voor één keer ook letterlijk nemen…

Voor alle romantische zielen die hun eeuwige liefde tijdens de Valentijnsperiode in de verf willen zetten, pakt Oostende stevig uit. Met events, kleine attenties of gewoon ook allerlei plekjes waar het romantisch toeven is. We weten immers allemaal: er is geen plek te gek om je lief een zalige Valentijn te kussen.

Liefdevolle nacht aan zee

Beleef een liefdevol weekend aan zee. Valentijn is het ideale moment om je partner te verrassen op een romantisch nachtje in Oostende. Geniet samen van een romantische strandwandeling en warm daarna met een lekker warme koffie in een van de gezellige plekjes in de stad.

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2018-01-19
Bijvoorbeeld: 2018-01-19

Cadeautip

Rest"O"Cheques

Echte liefde gaat door de maag. Daarom valt een cadeaubon voor een restaurant vrijwel altijd in de smaak. De Oostendse restaurantcheque, ook wel Rest"O"Cheque genaamd, is hét geschenk bij uitstek om jouw lief culinair te verwennen.

Lees meer

Valentijn specials: vier eens op het water!

Candlelight Cruise met 5-gangendiner

Scheep in op de Zephira en geniet met je geliefde van een verzorgd 5-gangenmenu op gepaste muzikale tonen. Ondertussen glijdt het landschap op het kanaal langs de panoramische ramen voorbij tijdens de vaart Oostende-Stalhille-Oostende... Romantiek verzekerd!

Reserveren

Diner aan boord van de Mercator

Stap aan boord van de prachtige driemaster Mercator en geniet van een Valentijnsdiner in  een uniek kader in de haven.

Reserveren

ANDERE ROMANTISCHE PLEKKEN VOOR EEN DINER:

Hartverwarmende evenementen

In de aanloop naar Valentijn pakt de bibliotheek uit met een workshop rond taal, tekening en letterpress op zoek naar manieren om de liefde te vatten op een blad papier. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari wordt Oostende opnieuw overspoeld door literair, muzikaal en beeldend talent dat onze harten zal beroeren tijdens Liefde tussen de Lijnen. Met een programma op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagochtend laten Stichting IJsberg, KAAP en de dienst Cultuur de liefde in al haar facetten, voor jong en oud opflakkeren op warme plekken in de stad.

Woensdag 24/01

Mijn allerliefste dingeding - Bibliotheek Kris Lambert

Liefde tussen de Lijnen zoekt kunstwerken! Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en heb je zin om een namiddag te komen schrijven, tekenen en drukken met ons? Dan ben je op woensdag 24 januari welkom in de bibliotheek. De geschreven, getekende en gedrukte resultaten van de workshop worden op 10 en 11 februari een weekend lang tentoongesteld op Liefde tussen de Lijnen in het Leeshuus.

Meer info

Vrijdag 09/02

Let Love Rule - KAAP

Let Love Rule is een jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van muziek, woord en performance. Dit mini-festival staat opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangen.

Bestel je tickets

Zaterdag 10/02

Pop-up 'Mijn allerliefste Dingending' - 't Leeshuus

Shall I compare thee to a summer’s day? Veel zachter en zonniger ben jij. Op 24 januari nam een groepje jonge kunstenaars tussen de acht en twaalf jaar oud deel aan een workshop rond hun allerliefste dingending. Ze gingen in de bibliotheek van Oostende op zoek naar manieren om via taal, tekening en letterpress de liefde te vatten op een blad papier. Dat dat niet makkelijk is, wist William Shakespeare zo’n vierhonderd jaar geleden al, maar ze brachten het er goed van af. Meer zelfs, de resultaten van de workshop zijn tijdens Liefde tussen de Lijnen te bewonderen in een pop-up tentoonstelling in ‘T Leeshuus.

14.00 - 19.00 uur
Prijs: gratis

Karavaan - Leopoldpark

In het Leopoldpark strijkt op 10/02 De Karavaan neer. In deze creatieve cocon staan een tiental kleurrijke caravans verzameld, die door duo’s van auteurs en illustratoren bewerkt werden. Zij zorgen bovendien voor een gevarieerde middag met vertelmomenten, workshops en performances. Radio Fresnel voorziet muziekjes, er zal vuur en licht zijn, en hartverwarmende hapjes in de foodtruck... euh caravan.

Er valt nog zoveel meer te beleven. Op zaterdag trekken verschillende performers letterlijk lijnen door de stad en mag je je aan optredens verwachten op onverwachte plekjes doorheen het centrum.

Meer info

Bibdate XL - Bibliotheek Kris Lambert

Breng je favoriete boek(en) mee en praat erover in korte tête-à-tête-gesprekjes met steeds wisselende partners. Zo’n literaire speeddate blijkt de perfecte formule voor een reeks gezellige babbels met medeboekenliefhebbers. En sowieso ga je met een leestip naar huis. 

Ik schrijf me in!

Zondag 11/02

EEN OCHTEND VOL POËZIE, MUZIEK EN TEKENINGEN - CC De Grote Post

Op zondag 11 februari slaat ‘Liefde tussen de Lijnen’ een brug naar de debuutbundel 'De Lenige Liefde' van Herman de Coninck met een ochtend vol poëzie, muziek en tekeningen. Literaire talenten en poëtische zielen Bart Moeyaert, Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts en Joris Hessels vleien zich bij moderator Fien Sabbe in de zetel om te vertellen over hun literaire verlangens en dagelijkse liefdes.

Bestel je tickets

DINSDAG 13/02

Meskens in Motown

Na een paar succesvolle muzikale tours in de theaters komt Nathalie Meskens terug naar het Kursaal van Oostende met een schitterende valentijnsshow. En wat voor een show! ‘Motown’ is dit keer waar het allemaal om draait. Een opzwepende en stomende avond vol herkenbare nummers uit eind jaren ’60, begin jaren ‘70. Meskens zingt onder andere Marvin Gaye, The Supremes, Diane Ross, The Temptations, Martha & The Vandellas, The Four Tops en eert vele anderen artiesten uit die periode.

Bestel je tickets

Gezellige must-do

De Nacht van de Musea en de Galerijen

Wanneer:
za 17 feb 2018

Tijdens 'De Nacht van de musea en de galerijen' ontmoeten kunst en muziek elkaar. Een recordaantal Oostendse galerijen en musea zetten hun deuren vanaf 14.00 uur gratis open, terwijl de leerlingen van het conservatorium je trakteren op diverse concerten. Volg het verlicht parcours en laat je meevoeren.

Lees meer

Kusfactor 10

Een kisscam hebben ze nog net niet hangen aan de kust. Maar op zo’n dag (of weekend) als Valentijn heb je vast liever wat privacy om je heen. Onze top-vijf om je lief eens goed vast te nemen en te kussen:

  1. Op het overzetbootje richting Oosteroever. Want niet alleen Oosteroever heeft mega-veel charme, de rit ernaartoe is minstens even romantisch.
  2. De Westelijke Strekdam is een echte trekpleister in Oostende. Veel dieper in zee kan je niet...
  3. Je hoeft niet naar Brussel om je in een koninklijke galerij te wanen. De James Ensorgalerij is een plek om te zoenen. En gezoend te worden.
  4. Het Staketsel is een standaardplek bij mooi weer en stormweer. Meer nog, het is de enige plek waar het ook bij stormweer mooi is.
  5. De Lange Nelle is de vuurtoren van Oostende. Waarmee we niks willen beweren over het vuur en de passie in jouw relatie.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen