Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

Valentijn in Oostende

Oostende laat de liefde graag rollen. Op het ritme van de februarigolven. Extra vlinders in buik en middenrif? We zetten alle hotspots op een rijtje. En dat mag je voor één keer ook letterlijk nemen…

Voor alle romantische zielen die hun eeuwige liefde tijdens de Valentijnsperiode in de verf willen zetten, pakt Oostende stevig uit. Met events, kleine attenties of gewoon ook allerlei plekjes waar het romantisch toeven is. We weten immers allemaal: er is geen plek te gek om je lief een zalige Valentijn te kussen.

Download een gratis overzicht van alle Valentijnsacties

 • Overnachting met gratis fotoshoot
 • Valentijnsmenu's
 • Liefdevolle evenementen
 • Shoppen in Valentijnssfeer
 • Oostendse cadeautips

Liefdevolle evenementen

Laat je vervoeren door Liefde tussen de Lijnen: een minifestival voor woord en muziek. Liever samen door meer dan 30 musea en galerijen snuisteren? Dat kan gratis tijdens de Nacht van de Musea en de Galerijen!

Let Love Rule (org. KAAP & deBuren)

Waar:
KAAP | Oostende
Wanneer:
vr 7 feb 2020

Met Jonas Winterland, Julie Cafmeyer, Bregje Hofstede, Wolken, Edna Azulay, Lisette Ma Neza, Katrijn Van Bouwel en Monsieur le Sélecteur Let Love Rule is is aan zijn tiende editie toe. Deze pittige cocktail van spoken word en muziek is het rendez-vous om het nieuwe podiumtalent met die fantastische song of dat stilmakend gedicht te ontdekken. Let love rule, laat de liefde heersen, dat laten we ...

Lees meer

Liefde tussen de Lijnen

Wanneer:
07/02/20 tot 09/02/20

Op 7, 8 en 9 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het minifestival Liefde tussen de Lijnen. De happening is vaste prik omstreeks Valentijn en staat dus opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaanten, zijn zuchten en zijn verlangens.

Lees meer

De Nacht van de Musea en de Galerijen

Wanneer:
za 15 feb 2020

Literatuur, muziek en kunst ontmoeten elkaar tijdens De Nacht van de Musea en de Galerijen. Met 35 deelnemende kunsthuizen belooft het opnieuw een inspirerende editie te worden.

Lees meer

Oostendse cadeautips

Rest"O"Cheques

Echte liefde gaat door de maag. Daarom valt een cadeaubon voor een restaurant vrijwel altijd in de smaak. De Oostendse restaurantcheque, ook wel Rest"O"Cheque genaamd, is hét geschenk bij uitstek om jouw lief culinair te verwennen.

Lees meer

HotelCheques

Trakteren op een vakantie naar Oostende? Dat is pas een goed idee! Met de HotelCheque verwen je vrienden, familie of iedereen die je maar wil met een verblijf in Oostende. In De Stad aan Zee valt er immers altijd iets te beleven.

Lees meer

Romantische plekken voor een diner

Valentijnsdiner aan boord van de Mercator

Wanneer:
vr 14 feb 2020, za 15 feb 2020, zo 16 feb 2020

Stap aan boord van de prachtige driemaster Mercator en geniet van een Valentijnsdiner in een uniek kader in de haven.

Lees meer

Shoppen in Valentijnsfeer

Shoppen in Valentijnsfeer

Ook de winkels stralen liefde uit! Heel wat etalages zijn warm en liefdevol aangekleed. De handelaars strooien de liefde in het rond en leggen je extra in de watten. Eethuisjes pakken uit met speciale Valentijnsmenu's en winkels delen Valentijnscadeautjes uit. Wie weet ontdek je tijdens het shoppen zelf ook nog enkele Valentijn-specials.

Lees meer

Kusfactor 10

Een kisscam hebben ze nog net niet hangen aan de kust. Maar op zo’n dag (of weekend) als Valentijn heb je vast liever wat privacy om je heen. Onze top-vijf om je lief eens goed vast te nemen en te kussen:

 1. Op het overzetbootje richting Oosteroever. Want niet alleen Oosteroever heeft mega-veel charme, de rit ernaartoe is minstens even romantisch.
 2. De Westelijke Strekdam is een echte trekpleister in Oostende. Veel dieper in zee kan je niet...
 3. Je hoeft niet naar Brussel om je in een koninklijke galerij te wanen. De James Ensorgalerij is een plek om te zoenen. En gezoend te worden.
 4. Het Staketsel is een standaardplek bij mooi weer en stormweer. Meer nog, het is de enige plek waar het ook bij stormweer mooi is.
 5. De Lange Nelle is de vuurtoren van Oostende. Waarmee we niks willen beweren over het vuur en de passie in jouw relatie.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen