De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Vakantie aan zee? De hotels in Oostende zijn er helemaal klaar voor

Veiligheid, gastvrijheid en kwaliteit: dat is wat je de komende maanden mag verwachten van de toeristische sector. Alles is tot in de puntjes voorbereid om alle gasten een zorgeloze vakantie te bezorgen. Heerlijke terrassen met zicht op zee of de talrijke gezellige hotels staan te popelen om je te ontvangen.

Veilig op hotel

Hotels zijn heel blij dat ze opnieuw (meer) gasten mogen verwelkomen. Dankzij extra protocollen voor de hygiëne en social distancing kan dat in alle veiligheid. Acteur Rik Verheye nam alvast de proef op de som en ging een dagje proefdraaien in Hotel Andromeda. Deze keer kroop hij niet in de rol van callboy, maar mocht hij poetsen en plaatsnemen achter de receptie.

Callboy Rik Verheye draait mee in een hotel - Hotel Marcel Aflevering 1

Eén ding is duidelijk: achter de schermen zijn alle maatregelen genomen zodat alle gasten optimaal van de zomerse sfeer kunnen genieten. Zaakvoerster Inge Decuypere: “Elke gast moet zich te allen tijde veilig voelen. Maar alles gebeurt in een ongedwongen sfeer, zodat niemand er hinder van zal ondervinden. We proberen het contact tussen ons personeel en de gasten dan ook zoveel mogelijk te beperken. Om lange wachtrijen aan het onthaal te vermijden, kunnen hotelgasten vooraf online inchecken. Alle transacties moeten zo veel mogelijk digitaal en contactloos gebeuren. De ruime keuze van het ontbijtbuffet blijft behouden. Wel worden alle producten individueel verpakt en er is permanentie van één ober tijdens de bediening.”

Housekeeping

Ook de hygiëne van de gemeenschappelijke ruimtes en de hotelkamers is van groot belang. Inge Decuypere: “Klanten krijgen de keuze om hun kamers al dan niet dagelijks te laten poetsen. Of ze krijgen elke dag een vers linnenpakket aan hun kamerdeur geleverd. Na elke gast worden alle kamers grondig gepoetst en ontsmet. Zo kunnen we de volgende gasten in de meest hygiënische en veilige omstandigheden verwelkomen.”

Creatieve nieuwigheden

De hotelsector ging op zoek naar creatieve oplossingen om de vakantiegangers deze zomer aangenaam te verrassen. Zo kunnen de gasten van de negen C-Hotels aan de kust voortaan de kleren van de Oostendse boetiek Ensor 14 in alle rust op hun hotelkamer passen. Bij B&B Belle de Nuit kun je genieten van een heerlijk privédiner op je eigen kamer. Ten slotte bezorgt Hotel Monarc picknickmanden op locatie

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder