Vacature: Tijdelijke medewerker Marketing & Communicatie

Toerisme Oostende vzw is momenteel op zoek naar een Tijdelijke medewerker Marketing & Communicatie. Als medewerker Marketing & Communicatie is je takenpakket zeer divers. Je ondersteunt de marketingafdeling op verschillende vlakken.

Toerisme Oostende vzw gaat volop voor het aantrekken van kwaliteitsvol en duurzaam toerisme met oog voor het DNA van de stad en haar inwoners. De organisatie zorgt voor het onthaal van de vele dag- en verblijfstoeristen in de stad en voor de promotie van Oostende als vakantiebestemming in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast organiseren en coördineren wij heel wat evenementen in de stad en doen wij ook de uitbating van het James Ensorhuis, Fort Napoleon en de Mercator.

TIJDELIJKE MEDEWERKER MARKETING & COMMUNICATIE

Als medewerker Marketing & Communicatie is je takenpakket zeer divers. Je ondersteunt de marketingafdeling op verschillende vlakken.

FUNCTIE

Je zorgt ervoor dat teksten vlot op de website geraken en verwerkt de inhoud naar vlotte e-mailings en passende posts op onze verschillende sociale media (Facebook, Instagram & YouTube en TikTok). Daarnaast heb je een belangrijke rol in de voorbereiding en opvolging van verschillende campagnes. Je werkt pers- en blogtrips op maat uit en rapporteert over de resultaten en staat in voor de coördinatie van verschillende drukwerken.

PROFIEL

 • Diploma (bachelor of master) in communicatie;
 • Je beschikt over de nodige administratieve vaardigheden en werkt nauwkeurig;
 • Je hebt een zeer vlotte pen: je weet dat er een verschil is tussen teksten voor print en online;
 • Je hebt een goede kennis van social media (Facebook, TikTok, YouTube, Instagram, ...) en kan makkelijk om met programma’s om websites van info te voeden;
 • Je schrijft duidelijke verslagen van vergaderingen;
 • Je werkt planmatig/gestructureerd en weet prioriteiten te stellen;
 • Je beschikt over een goede ondernemingszin en sterke sociale vaardigheden;
 • Je hebt commerciële feeling en bent klantgericht;
 • Je bent enthousiast en flexibel ingesteld en je ontziet geen avond- of weekendwerk;
 • Je hebt een goede kennis van het Nederlands en je spreekt en schrijft ook vlot in het Frans en Engels;
 • Je hebt een rijbewijs B.

ONS AANBOD

Toerisme Oostende stimuleert diversiteit en hecht veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, afkomst, functiebeperking, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd.

Wij bieden een afwisselende job, een leuke werksfeer, toffe collega’s, een goede work/life balance, waardering en aandacht voor groei en ontwikkeling. De werkplek is gelegen in het centrum van de stad vlakbij zee en is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.

Naast een correcte verloning - conform de barema’s van de socio-culturele sector - zijn ook maaltijdcheques en een groepsverzekering aanvullend pensioen + hospitalisatieverzekering onderdeel van het loonpakket.  Na 6 maanden dienst is het - afhankelijk van de functie - ook mogelijk om 1 à 2 dagen per week van thuis uit te werken.

Het gaat om een tijdelijke vervangingsovereenkomst in een voltijds regime van 03/07/2023 tot en met 12/01/2024.

GEÏNTERESSEERD?

Stuur dan vóór 5 mei 2023 jouw motivatiebrief met cv naar Toerisme Oostende vzw t.a.v. Pieter Hens, Monacoplein 2, 8400 Oostende of via mail aan pieter@visitoostende.be