Menu

U bent hier

Un|settled expo

Raversyde - 01/07/18 tot 11/11/18

1 juli t.e.m. 11 november, Atlantikwall & Natuurpark Raversyde
samenwerking met KAAP, Argos en Raversyde

In de beklemmende bunkers en gangen van de Atlantikwall prikkelen kunstwerken, films en in situ installaties je verbeelding. Un|settled expo brengt kunstenaars samen die affiniteit hebben met ontheemding. Ze presenteren nieuwe creaties - gemaakt in opdracht van de expo - en bestaand werk.
Over de krachtige rol die verbeelding speelt in onze herinneringen. Over heimwee, onderweg zijn en aankomen zonder thuis te zijn. Welke obstakels moet je overwinnen? Zoek je naar een nieuwe identiteit in een nieuwe thuis? Laat je alles los, om dan opnieuw te beginnen?

Met films, installaties en creaties van o.a. Thomas Demand, Meggy Rustamova, Mekhitar Garabedian, Erkan Özgen, Niko Hafkenscheid en Valentina Stepanova, Filip Berte, Maarten De Vrieze, Michelle Adriaense en Lotte Stoops, Ief Spincemaille, Claire Fontaine, Laurent Van Lancker, Effi en Amir, Jan Locus, Onbetaalbaar, Hiwa K, Jelena Jureša, Nikhil Chopra, Aïlien Reyns

In het Natuurpark van Raversyde vertellen historische foto’s en getuigenissen hoe vluchtelingen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog opgevangen werden. Pijnlijk herkenbaar in de huidige vluchtelingenproblematiek: wat begint als behulpzaamheid buigt om naar een vermoeidheid, ‘vreemde’ bevolkingsgroepen blijven achter op verschillende plaatsen binnen en buiten Europa. Getuigenissen uit de geschiedenis tonen aan dat ontheemding iedereen kan treffen, dat je overal ‘vreemden’ vindt en je je ook overal een vreemde kan voelen.

— Openingsspecial (01.07.2018) met performances van Lisi Estaras, Ido Batash en Maribeth Diggle, spoken word van Mathieu Charles en de celloklanken van Bassel Abou Fakher op het expo-parcours.

— Slotweekend (11.11.2018) met oa. voorstellingen De onzichtbare man van Michiel Voet/Orkater, Migrating Dialogues en een interactieve installatie van Effi en Amir.

Data

zo 1 jul 2018 tot zo 11 nov 2018

Locatie

Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
Oostende 8400
Toon op kaart

Prijzen

€8.0

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen