Tutu Puoane Quartet - Wrapped in Rhythm (album release concert)

Locatie

KAAP Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

zo 26 mei 2024 17:00 tot en met 19:00

Prijzen

€16

Tutu Puoane liep een kleine tien jaar rond met de poëziebundel In A Ribbon Of Rhythm van haar Zuid-Afrikaanse landgenote Lebogang Mashile, die een diepe indruk nalieten op Tutu. Uiteindelijk schreef ze met haar partner-in-life-and-in-crime, pianist Ewout Pierreux, een verzameling nieuwe songs bijeen gebaseerd op enkele van haar favorieten uit Mashile’s bundel.

Resultaat is een gloedvol repertoire op haar eigen Afrikaanse kruispunt van singer-songwriting, jazz en soul. De open en losse structuren maken een vrije, geïmproviseerde en communicatieve aanpak mogelijk.

Deze muziek vormt de basis voor haar nieuwe album ‘Wrapped In Rhythm’, dat is geproduceerd door de legendarische Amerikaanse muzikant/bassist/producer Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman, Thomas Dybdahl, Herbie Hancock, …). Live brengt ze de muziek tot leven met haar band met Pierreux (piano), Clemens van der Feen (NL, bas) en Dré Pallemaerts (drums). De open en losse structuren maken een vrije, geïmproviseerde en communicatieve aanpak mogelijk. Wie haar al op een podium meemaakte, weet dat dat de ideale context is voor Puoane op haar best.

Tutu Puoane: zang
Ewout Pierreux: piano
Dré Pallemaerts: drums
Clemens Van der Feen: contrabas