Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met woensdag 12/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.
Menu

U bent hier

Oostendse zaken draaien mee in Tournée Minerale

Februari staat helemaal in het teken van de alcoholvrije actie Tournée Minérale. Een straf glas, goeie wijn of schuimige pint uit de weg gaan, hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Sterker nog: het kan je op weg zetten naar nieuwe culinaire ervaringen. Dat beseffen ook verschillende Oostendse bars, bistro’s en restaurants. Wij geven je graag enkele adresjes waar je van een heerlijk alcoholvrij alternatief kan genieten.

Tournée Minérale?

Tournée Minérale roept op om een maand, februari, lang geen alcohol te drinken. Dankzij deze uitdaging ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn.

Bistro Mathilda

Bistro Mathilda heeft het hele jaar door een behoorlijk aanbod alcoholvrije dranken op de kaart. Ter gelegenheid van Tournée Minérale zetten ze enkele mocktails in de kijker: vlierbloesem-mocktail, No-excuse, Green Honey Bee, Virgin Mojito en de alcoholvrije gin: Seedlip Spice 94.

Leopold II Laan 1 / 059 51 06 70

Gastrobar Frenchette

Frenchette zet zijn alcoholvrije cocktails speciaal in de kijker: Green Honey Bee, een mocktail op basis van matchathee, limoen en honing en de virgin mojito. Er worden ook alcoholvrije wijnen aangeboden, dus je kan bij het eten van een lekker glaasje wijn genieten. 

Madridstraat 12 / 0468 496078

RestoVito 

In dit Italiaanse restaurant kan je genieten van een lekkere aperitief zonder alcohol: de Luna Rossa. Deze mocktail bevat tomatensap, citroen, vlierbloesem, tonic en alcoholvrije gin.

Christinastraat 75 / 0493 39 05 86

TAO Oostende

TAO is een hip restaurant waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van Frans-Belgische klassiekers en gerechten uit de wereldkeuken. Ze hebben ook een ruim assortiment aan alcoholvrije dranken: mocktails, alcoholvrij bier,... Voor Tournée Minérale zetten ze een mocktail in de kijker met alcholvrije gin: de virgin violet. 

Langestraat 26 / 059 43 83 73

Brasserie Henry

In deze gezellige brasserie op de Zeedijk zetten ze een originele mocktail in de kijker: "Cinnamon Apple Smash". Kaneel en appel, een tijdloze combinatie, ideaal voor de winterperiode. Het is alsof je een vloeibaar appeltaartje opdrinkt. Samengesteld door de barman, Stijn. 

Albert I-promenade 65 / 059 51 87 50

Rhumerie Louis

Ook in deze rumbar denken ze aan zij die deelnemen aan Tournée Minérale. Ze inspireerden zich op de cocktailkaart om enkele alcoholvrije opties te bedenken. Ze stellen 3 heerlijke mocktails voor: 

1. De klassieker: de virgin mojito

2. De verrassende: kiki punch

3. De minder stormige twist op de dark’n’stormy, after the storm (gemaakt met rumISH, alcoholvrije rum)

Langestraat 11

Mommy's Bastards

In dit hippe restaurant hebben ze een hele resem aan heerlijke alcoholvrije cocktails: Nogroni, Mango Smash, Pink Panther, Virgin Lazy Red Cheeks, Virgin Mojito. Dit brede aanbod vullen ze aan met volgende alcholvrije alternatieven: Red & White Vermouth, Crodino, Nona June & Tonic. Drink je graag iets vers én huisgemaakt? Kies dan voor de lekkere frisse lemonade, Iced Peach Tea, Iced Lemon Tea of Iced Green Tea. 

Dwarsstraat 10

Le Bassin

Ook hier kan je bij de aperitief van een frisse én alcoholvrije Gin & Tonic genieten met de Seedlip Gin. 

Visserskaai 1 / 059 70 33 83

 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen