Toptips voor een goedgevulde dag shoppingplezier

Waar in onze stad moet je zijn voor de leukste concept stores? Onze toptips voor een goedgevulde dag shoppingplezier. Bekende namen maar ook nieuwkomers of adressen onder de radar, want Oostende boomt.

Lily

Lily is een bekende naam in Oostende, een heuse pionier in het hippe winkelaanbod. De concept store verkoopt kleding van mooie internationale merken als Sessùn of Samsøe Samsøe maar ook het Belgische Les Soeurs. Je vindt er ook schoenen, juwelen, accessoires, skin care, koffietafelboeken én reisgidsen. De prijskaartjes zijn betaalbaar, de selectie is doordacht en vaak duiken merken van het moment op. 

 

Hertstraat 5
www.shoplily.be

Meer informatie

Ida

Als je stijl een tikkeltje avant-garde mag zijn, ga dan shoppen bij Ida, de concept store van het vrolijke duo Candice Reijers en Fiona Snauwaert. Ida komt oorspronkelijk uit Gent en het zijn ook die vibes die ze meebrachten naar Oostende. De kleren zijn classy met soms een hoekje af; en met de komst van Ida zette onze stad zich nog meer op de kaart als fashion place to be. 

 

Vlaanderenstraat 68

www.idastore.be 

Meer informatie

Pied de Poule

Voor échte fashionlovers! In de multibrandstore Pied de Poule moet je zijn voor kleurrijke prints, maar ook voor minimal chic, je vindt het er allemaal. Van juweeltjes over de hipste sneakers tot een beauty corner met natuurlijke skincare en exclusieve parfums van fashion brands zoals Ganni, Baum und Pfergarden , Isabelle Marant of Axel Arigato. 

 

Van Iseghemlaan 88

www.pieddepouleshop.be

Meer informatie

The skin company

Ze noemen zichzelf een ‘beauty experience store’: in de rekken liggen beautyproducten maar je kan er tegelijk terecht voor wellnessbehandelingen. Het lijstje merken is indrukwekkend lang, met onder meer toppers als Nomige en Rainpharma. The skin company is ook een ideale stop voor wie een origineel cadeautje zoekt. Denk aan parfums, aroma verstuivers of complete cadeauboxen. 

 

James Ensorgalerij 20

theskincompany.store 

Meer informatie

Thilda & Louise

Een concept store in de echte betekenis van het woord: naast duurzame, betaalbare tweedehandskleding – in het Engels zo mooi omschreven als ‘preloved’ - vind je bij Thilda & Louise ook lederen handtassen, postkaarten, bloemen, kaarsen of andere spullen voor je interieur. Net als de naam is ook de sfeer in de shop helemaal happy. 

 

Breidelstraat 2a

www.thildalouise.be 

Meer informatie