In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Topchocolatier Olivier Willems maakt praline speciaal voor Sandra Bekkari en Hotel Marcel

Oostendse chocolatier Olivier Willems is een fenomeen in de wereld van chocolade. Zelfs Willy Wonka kijkt vol verbazing naar de originele smaakbommen die Olivier uit zijn handen schudt. Meer dan 20 jaar lang experimenteert hij met chocolade, smaak en textuur en Olivier won er zelfs de befaamde wedstrijd Chocolate Heroes mee. Speciaal voor Hotel Marcel ontwierp hij een praline en Sandra Bekkari, een ongelofelijke chocoladefan, mocht de primeur proeven.

Olivier over zijn praline: “De praline is helemaal gemaakt naar de smaak van Sandra en haar kookboeken. Donkere chocolade, 70% cacao, met een snuifje zeezout en een ganache van kokoksmelk en een hazelnootpraliné. Piemontes, de beste die er zijn. We hebben er ook gezonde suikers aan toegevoegd, zoals de honing van de Oostendse imker Fabrice Goffin. De rode kleur verwijst naar Sandra haar lievelingskleur.”

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari was aangenaam verrast door de Hotel Marcel-praline, een leuke attentie die Marcel Vanthilt haar overhandigde in de uitzending van de talkshow. Gezond eten en af en toe een stukje pure chocolade? Het kan. Sandra Bekkari: “De Hotel Marcel-praline was superlekker en absoluut niet bitter. Je smaakte geen verschil met een gewone praline. Zelf heb ik de gewoonte om na elke maaltijd een stukje pure chocolade te eten. Een heerlijk gezonde gewoonte en mindful genieten noem ik dat. Ik heb ook altijd chocolade in mijn handtas, wat in de zomer niet altijd zo’n goed idee is (lacht).” 

PoppoLou Rocks 

De chocolatier pur sang is niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 kreeg hij zelfs de titel van beste praline van België voor de ‘PoppoLou Rocks’ en hij mocht zijn praline van de toekomst voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland.

De ‘PoppoLou Rocks’ blijft een hit en komt voort uit het kunstwerk van Arne Quinze, de Rock Strangers, wat meteen ook de naam van de praline verklaart. Olivier koos voor een unieke combinatie van verschillende elementen die een link hebben met Oostende: de roodoranje kleur van de zonsondergang, zeezout en het lokale streekbier, PoppoLou.

‘Zijn’ stad Oostende blijft hem eindeloos inspirerenOlivier Willems: “Niets mooier dan een strandwandeling en uitkijken over de zee. Elke dag zijn de zee, de lucht, de kleuren en de geuren divers. De creativiteit met chocolade is ongelooflijk oneindig. In alles zie ik wel een mogelijkheid om smaakexplosies te creëren of combineren.” 

Meer Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs zoals onder meer actrice Barbara Sarafian in de stijlvolle bar ET ALORS. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende muzikale cover.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder