TikTokTour

Oostende heeft nu z'n eigen TikTokTour! Deze TikTok-crazy-tour brengt je langs 10 highlights van onze wondermooie city aan zee waar je leuke TikTok-video's kunt namaken.
Download 'm via www.tiktokoostende.be.

Hoe?

 • Ga naar de TikTok-locaties die je vindt op de kaart.
 • Bekijk hieronder het dansje dat bij de locatie hoort.
 • Nu jij! Maak je eigen TikTok, tag @visitoostende en gebruik zeker #loveoostende en #TikTokOostende.

Handig!

Om het je gemakkelijker te maken, werd van sommige dansjes ook een uitlegvideo gemaakt. In deze making-of-video zie je bijvoorbeeld vanuit welke hoek we iets gefilmd hebben, of welke filter we hebben gebruikt. Tip! TikToks kunnen maximum 60 seconden duren! Challenge aanvaard?

Hoezo?

Onze TikTok-voorbeeldvideo’s lijken soms abrupt te stoppen, het lijkt wel of er iets verkeerd is? Dat komt omdat in de app van TikTok alle filmpjes in een loop worden getoond, en zichzelf steeds herhalen. Jij bekijkt onze voorbeeldvideo’s nu misschien via onze website tiktokoostende.be. Daarom lijkt het misschien soms wat raar. Ga zeker eens kijken op TikTok!

Hashtagalarm!

Wil je dat je video wordt teruggevonden? Gebruik dan zeker de volgende hashtags: #loveoostende #TikTokOostende 

Download je gratis TikTokTour

 • 10 locaties in de Stad aan Zee
 • Handige kaart
 • Gekke TikToks maken volgens de instructies

1. The Crystal Ship: Jaune

Geen beter decor voor je eerste TikTok dan de street art-vuilnismannetjes van graffitikunstenaar Jaune! 

 • How To? Stop de muziek af en toe en wissel intussen van decor. De muur van Jaune heeft zalig veel mogelijkheden. Wanneer je je verplaatst, legt degene die filmt zijn/haar hand over de camera voor een leuk effect. Kijk zeker naar de making-of! Die maakt duidelijk wanneer je het filmpje stopt en de hand op de camera moet.

@visitoostende

Het resultaat van ons vorig filmpje! ?✌? Hoeveel verschillende achtergronden zie je? ##oostende ##TikTokOostende ##loveoostende ##fy ##foryou ##goviral

♬ #PlankChallenge - chisa2122
@visitoostende

Wat is jouw favoriete TikTok-song? ?? Kom terug om het resultaat te zien!##loveoostende ##TikTokOostende ##Oostende ##tutorial ##fy ##foryou ##goviral

♬ origineel geluid - visitoostende

2. Adolf Buylstraat

Als voorbereiding op deze TikTok ga je best eerst wat shoppen in deze vernieuwde winkelstraat, of je kan zoals wij ook heel wat lege winkelzakken verzamelen.

 • How To? Zoek in de winkelstraat een rustig plekje om het eerste deel van de TikTok op te nemen. Verplaats je nadien naar het midden van de winkelstraat om het tweede deel met de winkelzakken op te nemen. Houd de tekstjes na het invoegen ingedrukt om de tijdsduur ervan te bepalen. Kies bij het tweede gedeelte, het shoppinggedeelte, voor ‘Effecten’ - ‘Visuals’ - ‘Bling’.

3. Het James Ensorhuis

In het huis naast dit nieuwe belevingscentrum woonde kunstenaar James Ensor. Binnen ontdek je alles over zijn werk en zijn leven in Oostende, maar wij gaan eerst TikTokken!

 • How To? Zoek het nummer ‘Colours’ van Glints en leer het dansje uit de tutorial.

@visitoostende

🎨 Wat is jouw favoriete kleur? Laat het weten in de reacties! ##loveoostende ##visitoostende ##fy

♬ origineel geluid - LoveOostende
@visitoostende

Making of van onze vorige TikTok! Ben jij al eens naar het James Ensor huis geweest? 🎨 ##ensor ##loveoostende ##visitoostende ##fy ##tutorial ##jamesensor

♬ origineel geluid - LoveOostende

4. Monument for a Wullok

Natuur geeft inspiratie. Dans je TikTok naast deze life size schelp als ode voor de zee! 

 • How To? Deze TikTok is super easy! Voeg op het einde enkel het ‘halo’-effect toe voor een mysterieuze sfeer!

5. Mercator

Ken jij het Oostende-lied al? Zet je matrozenpet op en ga ervoor!

 • How To? Deze TikTok wordt in één keer opgenomen. Je start met het ‘Halo’-effect en meteen daarop volgt ‘Sway’. De TikTokker geeft een ‘draai’ aan de camera en hierdoor draait het beeld 1 keer volledig rond. Je stopt niet met filmen.

@visitoostende

🏴‍☠️ Weet jij van welke kapitein het Oostende lied is? Tip: zoek eens op YouTube 🧐🌊 ##loveoostende ##visitoostende ##fy ##Oostendelied

♬ origineel geluid - LoveOostende
@visitoostende

Hier is de making-of van onze vorige TikTok! 🏴‍☠️🌊 ##loveoostende ##visitoostende ##fy ##Oostendelied ##tutorial

♬ origineel geluid - LoveOostende

6. The Crystal Ship - Helen Bur

Oh la la la! C’est magnifique! Dit is een TikTok voor gevorderden! Deze TikTok vraagt iets meer concentratie en camerabewegingen. Een statief is hier aangeraden om het beeld stabiel te houden.

 • How To? Start met de camera iets naar boven gericht. De TikTokker zit gehurkt. Jullie starten samen: de TikTokker komt omhoog, de camera beweegt omlaag. De TikTokker doet een slide uit beeld. Dan stop je even met filmen en verplaatst de TikTokker zich naar de andere kant. Op het einde doet de camera nog een plotse beweging naar boven. In het begin wordt voor ongeveer de helft van de TikTok het effect ‘70s’ gebruikt.

@visitoostende

🎤 De making of van onze vorige TikTok. Zou je deze wel eens willen proberen? 😀##tutorial ##loveoostende ##visitoostende ##fy

♬ origineel geluid - LoveOostende

7. Bloemenuurwerk

It’s TikTok-o-clock! Op dit grote bloemenuurwerk zie je dat het tijd is om... je moves te showen!

 • How To? Bij deze TikTok moet de cameraman/-vrouw actief meewerken! Want zijn/haar bewegingen zijn minstens even belangrijk als jouw dansmoves. Kijk goed naar de making-of om de verschillende stappen te volgen. De gebruikte effecten zijn “Split-Four” en “Split-Six”. Eindigen doen we met een “Switch off”.

@visitoostende

? Tijd voor onze eerste TikTok! Hoe laat is het als jij deze TikTok ziet? ⏰? ##TikTokOostende ##loveoostende ##fy ##foryoupage

♬ BDASH Breathe - bdash_2
@visitoostende

Making of van onze vorige TikTok! Hoe laat denk je dat het is op het bloemenuurwerk? ⏰? ##TikTokOostende ##loveoostende ##fy ##foryou ##tutorial

♬ Personal - HRVY

8. Thermae Palace

Het unieke Thermae Palace Hotel werd in 1933 plechtig geopend door koning Albert I en koningin Elisabeth. Door de unieke combinatie van mineraal water en zeewater groeide dit kuurcentrum uit tot één van de belangrijkste in Europa. Een majestueuze plek die een TikTok waard is!

 • How To? Positioneer je als cameraman/-vrouw een beetje verder weg van de trappen van Thermae Palace en richt je camera naar boven. Start met het ‘Shake’-effect, dat je terugvindt bij ‘Visuals’. Stap dichter en dichter naar de trappen en hurk op het einde naar beneden om een kikkerperspectief te creëren. Tip: bij ‘Filter’ kan je ‘Cozy’ gebruiken voor een warmer/zomerser gevoel bij de TikTok.

@visitoostende

🏠 De juiste locatie was het Thermae Palace in Oostende! Check de vorige TikTok om het resultaat te zien 😎 ##loveoostende ##visitoostende

♬ origineel geluid - LoveOostende

9. UMBRA Vertigo

Deze trappen aan de zeedijk smeken om een duizelingwekkend dansje. Maak hier een TikTok waar zelfs kunstenaar Léon Spilliaert trots op zou zijn!

 • How To? Beeld en geluid lopen niet synchroon in deze TikTok. Gebruik tijdens de zittende sprongetjes voor het geluid het tempo-effect “X3”. Pas nadien bij het dansje weer aan naar het normale ritme. Easy te maken, cool effect!

@visitoostende

? Het resultaat! Reageer met zoveel mogelijk emoji’s in je lievelingskleur ?⬇️ ##oostende ##TikTokOostende ##loveoostende ##foryoupage ##result ##fy

♬ Team SupaStar - Supastar
@visitoostende

Making of video ?? Challenge: kunnen we de likes en reacties gelijk houden? ? Ready set go! ##visitoostende ##loveoostende ##foryou ##fy ##goviral

♬ origineel geluid - visitoostende

10. Altar

Een danske doen met een open venster op de zee. Maak een TikTok met je voeten heerlijk in het zand en kijk hoe het decor telkens verandert!

 • How To? Start zo dicht mogelijk bij het Altar. De cameraman/-vrouw houdt zich best klaar om een stukje naar achteren te lopen, want je filmt deze TikTok in één keer zonder te stoppen. Je doet alsof je de camera wegduwt in het begin om een leuk effect te verkrijgen. De video start meteen met het effect ‘Glitch’, dat je terugvindt bij ‘Visuals’. Van zodra de beat in het liedje komt, laat je het effect los.