In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

Menu

U bent hier

Tiany Kiriloff ontdekt het Oostendse boekentassenmerk Jeune Premier

Tiany Kiriloff ging met dochter Oti op bezoek bij ontwerpster Hélène Fransen en haar Jeune Premier. Ze ontdekte een ondertussen wereldbekende boetiek vol boekentasjes voor kinderen, met een straf verhaal. 

Hélène was eigenlijk juriste, maar ze zag meer graten in de wereld van het ondernemen. Ze leerde haar man, toen nog volop apotheker, kennen tijdens een managementsopleiding en samen stapten ze in het boekentassenverhaal. 

Nadat hun kroost geboren was, zag ze enkele mankementen bij de boekentassen. Te zwaar, te schreeuwerig, weinig stijlvol. Hélène sloeg aan het naaien en ondertussen hebben ze een hele reeks modellen, in alle kleuren en vormen. Vooral de toffe details vallen op. En het concept slaat bijzonder hard aan, de boekentassen verkopen over heel de wereld, in meer dan 35 landen. In Frankrijk liggen de tassen zelfs bij de prestigieuze Galeries Lafayette en Le Bon Marché. Een Oostends exportproduct om trots op te zijn. 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder