In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad. Klik hier voor een handig kaartje.

U bent hier

Tête à tête in een monument? Keuze genoeg!

De troeven van Oostende? James Ensor, het Casino, het prachtige strand … te veel om op te noemen. Maar wat voor ons een échte ontdekking was, waren de prachtige plekken waar je kan eten en drinken. Mét erfgoedstempel. De wandeling "Erfgoed met Smaak" zorgde voor inspiratie.

Geef je ogen goed de kost en vooral: geniet !

Enkele highlights, van renaissance tot art deco:

Café Botteltje

Wij zijn gek op bruine kroegen. Als de muren van Café Botteltje konden praten, zouden we nogal wat te horen krijgen! (Eet)café Botteltje is, met zijn meer dan 300 bieren op fles en 16 bieren van het vat, hét biercafé aan de kust. Het neoclassicistische gebouw dateert van eind negentiende, begin twintigste eeuw.

Lees meer

't Waterhuis

Op zoek naar een van de meest authentieke plekjes van de stad? Dan moet je zeker eens naar ’t Waterhuis gaan, het oudste café van Oostende. Ga er voor de grote en kleine honger, maar vooral voor de geschiedenis van het huis. Al in 1632 voorzag ‘t Waterhuis de stad van drinkwater, dat werd bewaard in een gigantische citerne onder het huis. Fascinerend!

Lees meer

Brasserie Du Parc

Bij het horen van ‘Brasserie Du Parc’, worden onze knieën altijd een beetje week. Du Parc is is een begrip voor rasechte Oostendenaren, inwijkelingen en toeristen. De lievelingsplek voor iedereen die houdt van schoonheid en rust en van het echte old school brasserie-gevoel.

Lees meer

CultuurCafé De Grote Post

De Grote Post is nog zo een pand dat ons hart gestolen heeft. Dit gebouw uit 1953 (ontworpen door architect G. Eysselinck) is nu een bruisend cultuurhuis. Alles zit er goed: de biologische ingrediënten, de koffie, de sfeer, zelfs de stoelen. Van een stevig ontbijt tot een late snack na een voorstelling, hier mag je ons gerust een dag opsluiten!

Lees meer

Wandeling: Erfgoed met smaak

Oostende is een stad met een méér dan rijke geschiedenis. Deze wandeling neemt u op een smaakvolle manier op sleeptouw langs een selectie prachtige erfgoed locaties. Inderdaad: in een notendop ontdekt u een aantal oogstrelende panden waar u bovendien ook nog eens de inwendige mens kunt versterken.

Meer weten? Klik hier!

Kaart:

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen