In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Tatyana Beloy en de Retsins TikTokken in Oostende

Social media platform TikTok is razend populair en de nieuwe rage van het moment. Miljoenen tieners (en iets ouderen) dansen en lipsyncen zich dagelijks door de likes en shares heen en daar doet Oostende duchtig aan mee. Met een primeur, want Oostende zette de allereerste TikTokTour van Vlaanderen op poten. Tatyana Beloy, grote fan van Oostende en fervent TikTokker, nam de kinderen van Katja Retsin op sleeptouw langs alle TikTok-hotspots van Oostende.

10 hotspots in Oostende

Gedaan met die eentonige wandelingen aan het strand, want de tour brengt je door 10 must-see locaties van de Stad aan Zee. Plekjes die aan bod komen in de TikTokTour zijn bijvoorbeeld het kunstwerk Rock Strangers van kunstenaar Arne Quinze, de life size schelp Monument for a Wullok, de kiosk in het Leopoldpark of nog het Altar op de kust. “Wie filmpjes maakt voor TikTok, weet dat een making of ook erg goed scoort op het platform”, legt Tatyana Beloy uit aan Marcel Vanthilt. Voor elke voorbeeldvideo van de TikTokTour is dus ook een behind the scenes gemaakt, zodat ook jij vlot aan de slag kan voor je eigen creaties.  

Marcel Vanthilt op TikTok

De aflevering van Hotel Marcel sluit Marcel Vanthilt af door zelf voor het eerst te stralen in een TikTok-dansje. Het lijkt alsof hij de smaak te pakken heeft, maar of hij graag wil dat de video online te vinden is, blijft na afloop nog maar de vraag. (Stiekem staat hij nu toch op de TikTok-account van @visitoostende!). Wil je dat jouw video uit Oostende ook makkelijk te vinden is? Gebruik dan ten minste één van de volgende hashtags: #loveoostende #TikTokOostende #fy #fyp #foryou #foryoupage. 

Doe je mee?

TikTok je ook mee? Ga naar de locaties die je vindt op de kaart, bekijk het dansje dat bij de locatie hoort en laat je maar eens volledig gaan. Uiteraard mag je eigen interpretatie ook. Plak er nog even de hashtags #loveoostende en #TikTokOostende bij, tag @visitoostende en posten maar. Op de pagina staan trouwens heel wat handige instructievideo’s.

TikTokTour

Oostende heeft nu z'n eigen TikTokTour! Deze TikTok-crazy-tour brengt je langs 10 highlights van onze wondermooie city aan zee waar je leuke TikTok-video's kunt namaken. Haal je gratis TikTokTour op bij Toerisme Oostende of download 'm via www.tiktokoostende.be.

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder