U bent hier

't Groote Huys

Geniet van Belgische klassiekers in een magnifiek authentiek gerestaureerd pand. Bij mooi weer is het zalig vertoeven in de prachtige binnentuin. 

KEUKEN

Belgische klassiekers met hier en daar een Mediterrane toets, royale maaltijdsalades, pasta’s en huisgemaakte desserts en gebak. Het driegangenhuismenu met hapje en cava inbegrepen is prima prijs-kwaliteit. 

WIJNKAART

Aperitieven kan met een coupe cava, champagne of een gin tonic volgens de regels van de kunst. Op de wijnkaart grote klassiekers aan zeer democratische prijzen en enkele puike suggestiewijnen die ook per glas te verkrijgen zijn.

INTERIEUR

De verfijnde klassieke keuken is een troef, maar wat misschien nog meer aan de totaalervaring bijdraagt, is de grandeur van dit piekfijn gerestaureerde herenhuis. Het pand dateert uit 1891 en maakte deel uit van brouwerij Staessens. Het prachtige tuinterras is een oase van rust, pal in het centrum van Oostende.

OP HET BORD

We kiezen resoluut voor het huismenu, waarbij we elk opteren voor een verschillend voor- en hoofdgerecht. Er verschijnen verse garnaalkroketjes met een fris slaatje erbij op tafel. Aan de overkant van de tafel een bordje met Italiaanse ham, Parmezaan schilfers en rucola. Het gezelschap is tevreden over deze lichte starter. Echt enthousiaste reacties komen pas bij het hoofdgerecht: gebakken grietfilet met geplette peterselieaardappel, tomaat, mozzarella en pesto. Ook de steak friet met slaatje en béarnaise is goed, maar het visje is zonder twijfel de winnaar van het menu. Voor het dessert is er keuze uit een chocolademousse of panna cotta. We kiezen alvast voor de laatste. Op de menukaart staan ook versgebakken wafels, en de vraag om één dessertje te mogen wisselen, is geen probleem. Het blijkt een voortreffelijke keuze, maar ook de panna cotta die met royaal veel aardbeien wordt geserveerd, wordt goed gesmaakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact?
Karel Janssenslaan 10
8400 Oostende
Tel. 059/70.10.67
info [at] tgrootehuys.be
www.tgrootehuys.be

Type?
Belgische keuken met Mediterrane invloeden. Leuk lunchadres. 

Openingsuren?
Open van 11.30 - 15.30 uur en 18.30 uur - ...
Gesloten op zondag, maandag en dinsdag.

Met de wagen?
De Zeeparking (Hendrik Serruyslaan) bevindt zich op enkele minuten stappen.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen