Superlifico

Locatie

KAAP Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

zo 15 sep 2024 14:00 tot en met 18:00

Prijzen

€220

Een literair Ensorbad gevolgd door vier schrijfkabinetten op het strand

Wie zijn ze, die baders die zich in weer en wind laten meevoeren door de golven, die altijd staan te springen voor een frisse duik of vier seizoenen lang met een glimlach het wilde water van de zee in lopen?

Schrijvers nemen vier keer – elk seizoen – plaats in een strandkabinet aan de vloedlijn om er zwemmers te observeren. Ze maken, met de nodige humor, portretten van de baders. Portretten van vrouwelijkheid, mannelijkheid en alles daartussenin, van lichamelijkheid en nattigheid, met een vleugje ondeugendheid en erotiek.

Voor ze naar de zee trekken, krijgen de schrijvers een literair Ensorbad, een intensieve driedaagse workshop van 4 tot 6 januari 2024. We verdiepen ons in het curieuze Ensoriaanse universum en volgen workshops portretschrijven, queer en feministisch schrijven om de personages uit Ensors en de hedendaagse ‘Baden van Oostende’ op gevatte wijze in hun zwembroek te zetten.

  • Donderdag 4-6 januari: Literair Ensorbad - kleinVerhaal
  • Zaterdag 6 januari: Schrijfkabinet #1 o.l.v. Heleen Debruyne - Groot strand t.h.v. Drie Gapers
  • Zondag 10 maart: Schrijfkabinet #2 o.l.v. Tülin Erkan - Thermae Palace
  • Zondag 30 juni: Schrijfkabinet #3 o.l.v. Caro Van Thuyne - Strand Mariakerke
  • Zondag 15 september: Schrijfkabinet #4 o.l.v. Twiggy Bossuyt - Strand t.h.v. Kursaal Oostende

Superlifico is een project van De Letterie vzw in samenwerking met Stad Oostende, kleinVerhaal vzw, FAAR, Hyster-x, KAAP en Conservatorium aan Zee.