In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Maak je eigen strandbloem

Wil je al altijd je eigen strandbloemenwinkeltje maar weet je niet hoe eraan te beginnen? In de starterskit, die je kan krijgen bij Beachbar Marie-K en Buddha Mar, vind je de benodigdheden om jouw allereerste strandbloem te maken. Veel plezier!

Maak je eigen papieren strandbloem

1. Hart van de bloem

Vouw het hart van de bloem met een klein stukje crêpepapier rond het uiteinde van het stokje en maak het net onder de knop vast met wat ijzerdraad. 

Tip: je kan in het crêpepapier een beetje watte of een propje van een papieren zakdoek steken om het voller te doen lijken.

2. Bloemblaadjes

Neem de gekleurde strook crêpepapier. Dit worden de bloemblaadjes. Afhankelijk van hoe je de bovenrand van de stroken knipt, krijg je een andere bloem.

Tip: je kan ook 2 kleuren combineren in 1 bloem. Iets om later eens te proberen?

3. Bloem

Wikkel het onderste deel van de blaadjes rond het hart van de bloem. Draai dit er niet gewoon rond, maar neem het een beetje samen. Maak de bloem met ijzerdraad aan het stokje vast. Zet de blaadjes een beetje open zodat je een mooie bloem krijgt.

4. Stengel

Maak de dunne strook groen crêpepapier net onder de bloem vast en wikkel de strook rond het stokje naar beneden. Maak het uiteinde onderaan vast met een stukje ijzerdraad.

Je strandbloem is klaar voor verkoop! Graaf een put en maak met het overgebleven zand een berg waar je de strandbloem(en) in zet. Wil je meer bloemen? Ga dan schelpen rapen tot je een emmer vol hebt, zo kan je bloemen kopen in andere winkels. Betalen doe je met handjes schelpen. Veel succes! 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder