In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Slaap eens in een monument

Als muren konden praten, dan kwamen we in deze hotels ongetwijfeld heel wat te weten over Oostende. Ze borgen stuk voor stuk de geheimen van hun bewoners diep weg en we zullen ze nooit te weten komen. Maar de lange geschiedenis en de architecturale meerwaarde waardoor ze tot Erfgoed uitgeroepen zijn, voel je in elk hoekje!

Hotels

Thermae Palace

Dit moet het grootste monument van Oostende zijn. Wij voelen ons al king & queen bij het betreden van de lobby. In 1933 werd het majestueuze Thermae Palace Hotel plechtig geopend door koning Albert I en koningin Elisabeth. Talrijke adellijke families en zelfs de sjah kwamen met hun gevolg genieten van deze zalige plek. Nu jij nog!

Lees meer

Leopold Hotel Ostend

Het Leopold Hotel vind je in een van de mooiste art-decogebouwen van Oostende, daterend uit 1928. Het knap gerestaureerde hotel ligt vlakbij het Leopoldpark en op 150 meter van de zeedijk bij het Kursaal. Ontbijten gebeurt in de prachtige art-decolounge.

Lees meer

Du Parc

Hier moet je eens geweest zijn! Een schitterend, art-decohotel met een rijke geschiedenis, op 100 m van strand en winkelwandelstraten. Uitgebreid ontbijten doe je er in het bruisend, gezellig art-decocafé (1932) met zicht op het Marie-Joséplein. ‘s Zomers kan dat op het zonneterras. Zalig!

Lees meer

Le Parisien

Le Parisien is een charmant en stijlvol designhotel in het centrum van Oostende. Het werd ondergebracht in een herenhuis uit 1902 en is sinds 2005 beschermd als monument. De gevel in eclectische stijl weerspiegelt nog steeds de charme van weleer. De inrichting is sober, maar chic.

Lees meer

Louisa

26 comfortabele kamers, een huiselijke sfeer, heel kindvriendelijk en prettig geprijsd. Wat wil je nog meer voor een weekendje Oostende met kids?

Lees meer

Albert II

Hotel met een ziel in het hart van Oostende, in het winkelwandelcentrum, op 150 meter van het strand.

Lees meer

Providence by Getaway

Getaway beschikt over luxueus ingerichte en volledig uitgeruste flats, gericht op verblijven van één enkele nacht tot verschillende maanden.

Lees meer

Upstairs Hotel

Het voormalige art-decohotel Royal Astor werd in 2018 omgevormd tot het hedendaagse Upstairs. Het is nu een hip, urban hotel waar je geniet van een comfortabel verblijf vlakbij zee en stad.

Lees meer

Hotel Botteltje

In Hotel Botteltje zijn alle 15 kamers ingericht volgens het thema van een brouwerij. Op deze mooie gevel herken je art-decogetinte florale motieven in de casementen en typische getoogde vensters.

Lees meer

B&B's en vakantiehuizen

B&B Huyze Elimonica

Wat een renovatie! Deze weelderige belle-époquevilla stamt uit 1899, is geklasseerd en werd in 2010 volledig gerenoveerd. De kamers zijn ruim en uitermate stijlvol ingericht, met veel oog voor detail.

Lees meer

Fluisterbos

Een luxueus, tiptop in orde, gerestaureerd vakantiehuis (215 m²) in een geklasseerd huis met alle comfort en voor 14 personen, op 500 m van het strand. Voor een onvergetelijke familievakantie!

Lees meer

La Passion Interdite

B&B La Passion Interdite is een charmant herenhuis met sfeervolle huiselijke kamers.

Lees meer

Villa Les Pâquerettes

Deze B&B is gelegen in de Belle Epoquewijk op vijf minuten wandelen van de zeedijk, vlakbij de renbaan en de golf, de bibliotheek en het zwembad.

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen