In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Shoppingtips van Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde

Yuri en Dries zijn ondermeer bekend als de jongens achter het concept van de Wasbar, maar zijn ondertussen ook de mannen achter de boeken ‘Trek je plan in 50 stappen’, ‘Hou je manieren’ en ‘Trek je plan op vakantie’. Naast hun indrukwekkende carrière zijn Yuri en Dries vooral ook echte gentlemen met een gevoel voor stijl. Ze delen alvast graag hun tips voor een shoppinguitje naar Oostende.

Thermae Palace Hotel

Als Dries en Yuri naar Oostende komen, dan is dat meestal voor twee dagen. “We slapen dan in het Thermae Palace Hotel. Het is altijd fijn om er te zijn. Als je ’s morgens de gordijnen opendoet en je kijkt naar de zee, dan waan je je in het buitenland. En dat terwijl we eigenlijk op een halfuur rijden van thuis zitten.”, vertelt Dries. De twee zijn bijzonder creatief en voelen zich helemaal thuis in Oostende.

“We komen naar hier om tot rust te komen en inspiratie op te doen. Er wordt veel creativiteit van ons verwacht en Oostende is een plek die ons inspireert.” Ook de winkels die Dries en Yuri bezoeken zijn vaak creatieve winkels die een meerwaarde bieden. Dit zijn hun favorieten:

Brutus+homme

“Brutus is voor ons een vaste stop in Oostende. We doen dan een klapke met uitbaatster Sarah. Ze hebben hier heel toffe sneakers, maar ook een grote keuze aan blazers. Het is fijn om te snuisteren door het aanbod T-shirts.” 

Ferm

Ook bij Ferm komen de heren graag over de vloer. “Hier springen we al eens snel binnen als we een cadeau nodig hebben of een leuk hemd zoeken. Je hebt hier nu ook items voor interieur. We vinden het wel leuk om tijdens het shoppen spulletjes voor ons interieur te zoeken.”

Galerie BeauSite

“Tijdens het shoppen krijgen we natuurlijk ook honger en dan gaan we naar Galerie BeauSite. Het is naast een bistro ook een kunstgalerij en we hebben hier al enkele werken gekocht. Ik vermoed zelfs dat er ondertussen al in elke kamer van onze woning iets uit BeauSite te vinden”, lacht Yuri.

Kursaal Oostende

Om hun uitstap in Oostende af te sluiten, houden ze ook de agenda van het Kursaal in de gaten. “Als er een leuke show op de kalender staat, laten we ons graag verleiden om dat mee te pikken voor we naar huis terugkeren.”

Oostende is dé shoppingstad aan zee. Het hele jaar door zijn de meeste winkels in de stad aan zee gewoon open op zondag!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen