Scholen: Grote Kunst voor Kleine Kenners - Doe Expo

Een wonderlijke tocht langs wereldberoemde schilderijen

‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ gaat over wereldberoemde schilderijen. Van de Mona Lisa tot Andy Warhol’s Soepblik… Van de middeleeuwen tot nog-niet-zo-lang-geleden… Bij elk kunstwerk past een verhaal over een gekke kunstenaar, een mysterieuze verdwijning, een ongelooflijke uitvinding, een blote dame of slimme ogen die kleuren kunnen mengen.

Grote Kunst voor Kleine Kenners is de perfect uitstap voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar. Schoolbezoeken zijn mogelijk van de krokusvakantie tot het einde van het schooljaar.

De Kunstroof

Warre Borgmans leidt je rond langs kindvriendelijke reuzenversies van wereldberoemde schilderijen. Dankzij een handig doe- en notitieboekje verdiepen de bezoekers zich helemaal in de (moderne) kunstgeschiedenis… Was het niet dat er één van de belangrijkste schilderijen gestolen werd.

Een spannende speurtocht vol doe-opdrachten brengt je, langs de kelderverdieping en het dak van Fort Napoleon, misschien wel tot bij het gestolen schilderij! Onderweg ga je onder andere door een echt laserparcours, kruip je door de riolen van het museum en volg je de voetsporen van de dieven.

Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van de kinderboeken ‘De Warenhuismuisjes’ en ‘Spiekpietjes’. In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ leert ze kinderen de Grote Kunst kennen door van elk schilderij haar eigen, creatieve versie te maken. Kleine Kenners kunnen in dit prachtige boek haar vrolijke schilderijen vergelijken met het origineel.

Grote kunst voor kleine kenners voor scholen

De expo kan bezocht worden door scholen op woensdag, donderdag en vrijdag. Schoolbezoeken zijn mogelijk tot het einde van het schooljaar. Een bezoek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en volgende zaken bevatten:

  • Audiogids bij levensgrote schilderijen
  • Spannend speurparcours met leuke doe-opdrachten
  • Fotospots om zelf in een schilderij te kruipen

Prijs: 3 euro per kind

Goed om weten:

  • In deze prijs zit geen gids inbegrepen
  • Een bezoek na de paasvakantie is mogelijk op aanvraag
  • Op zoek naar een leuke combinatie? Trampolinepark Hangtime ligt op wandelafstand van Fort Napoleon

Interesse?
Stuur een mail naar info@fortinfo [at] fort-napoleon.be (-napoleon.be)

 

 

 

 

 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen