In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Sandra Bekkari en Marcel Vanthilt gaan op bezoek bij Jaimie van Down the Road in Oostende

Marcel Vanthilt en centrale gast Sandra Bekkari lunchten in de derde aflevering van de online talkshow Hotel Marcel bij Lizette, een gezellige soep- en lunchbar in hartje Oostende. De sfeer zat er meteen goed in. En dat had alles te maken met het lekkere eten én de bijzondere bediening. 

Lizette en Lucien zijn twee unieke horecazaken met een mooi recept: kwaliteit en klantvriendelijkheid gekoppeld aan een bijzondere service. De bediening gebeurt er door mensen met een mentale beperking. Elke dag staat een team van vijf mensen met een beperking en drie van hun begeleiders klaar om de klanten met een glimlach te ontvangen en te bedienen.

Een van de werknemers is Jaimie Van Kerschaver, bekend van het Eén-programma Down the road: “Ik duid de keuze van onze gasten aan op een aangepaste kaart, met iconen en schrijf ook de allergieën op. Alles voor Marcel en Sandra, ik ben zot van hun programma’s. Het zijn topmenschen. Ik werk heel graag in Lizette en vind er zelf alles lekker: de quiche, de broodjes, de soep. Wist je trouwens dat ik ook een bekende dj ben? Deejay Jack amai mijn klak! Wil je mijn muziek horen? (waarop Jaimie begint te dansen)”

Hilde Vanhoecke, van VZW Duinhelm, legt het concept uit: “We willen mensen met een beperking op een volwaardige manier laten meedraaien in de maatschappij. En dat lukt perfect, zie maar hoe vlot de restaurants draaien. We doen alles samen, van het restaurant klaar zetten tot koken tot alles weer opkuisen. Lizette is echt een restaurant, Lucien is eerder take-away slaatjes en broodjes.”

Op bezoek bij Lizette en Lucien

Lucien en Lizette vind je allebei in de Christinastraat, een ideale stop voor je lunchpauze of take-away in het centrum van Oostende. Dit zijn twee horecazaken waar je spontaan blij van wordt.

Meer Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs zoals onder meer actrice Barbara Sarafian in de stijlvolle bar ET ALORS. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende muzikale cover.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder