De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt in het kader van de bestrijding van het virus.

U bent hier

Rustplekjes in Oostende

Af en toe verdienen we allemaal een beetje rust. In Oostende vind je tal van verborgen plekjes waar het heerlijk genieten is in het groen...

Oosteroever? Qué?

De Oosteroever is het stadsgedeelte tussen de havenmond, de Spuikom en een duinengordel en omvat havengebied, duinlandschap en veel mooie vergezichten. Het is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken.

Lees meer

Overzetboot Visserskaai - Oosteroever

Met de gratis overzetboot kom je vlot, veilig en op een unieke manier van het centrum naar Oosteroever. Maar ook het bootje op zich vormt voor jong en oud een hele beleving. Rustig naar de overkant varen met het geluid van de zee onder je voeten, Oostendser wordt het niet.

Lees meer

Maria Hendrikapark

Even uitrusten aan de rand van de visvijver in het Maria Hendrikapark of… zelf het ruime sop kiezen met een roeibootje of waterfiets. In hetzelfde park vind je ook het mooie Spiegelmeer, ideale locatie voor een romantische wandeling of een sportieve jogging. Het Maria Hendrikapark wordt in de volksmond kortweg ‘het bosje’ genoemd.

Lees meer

Het Groen Lint

Oostende is de Stad aan Zee maar tegelijk ook meer dan zee alleen: Oostende is verrassend groen! Het Groen Lint verbindt de groengebieden die Oostende omhelzen. Ontdek een heleboel groenplekken waar het fijn is om even te verpozen. Langs je tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst en handige infoborden. Het traject van 35 km is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond, maar je moet er wel je aandacht bijhouden als je op het rechte pad wil blijven! 

Lees meer

Leopoldpark

Het Leopoldpark werd in 1860 aangelegd op de oude vestingen van de stad. De fraaie muziek-kiosk werd in 1885 ingehuldigd. Sinds 1963 vond ook het wereldberoemde bloemenuurwerk er haar vaste stek.

Lees meer

Japanse Tuin

De Japanse tuin in het Oostendse Koningspark heet ‘Shin Kai Tei’. 'Shin' betekent ‘diep, diepzinnig, geleerd’. Het verwijst naar de rijke geschiedenis en staat voor traditie. 'Shin' staat tevens symbool voor de rijke geschiedenis van de plaats waar de tuin gecreëerd werd: de terreinen van de koninklijke villa. 'Kai' betekent ‘zee, oceaan’. 'Tei' betekent ‘tuin’, maar ook ‘heiligdom'. 

Lees meer

Fietsen en wandelen

Topper

Street Art in Oostende

Ontdek alle werken van Public Art festival The Crystal Ship

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen