U bent hier

Romantiek aan zee met Katja Retsin

Katja Retsin is bekend van radio en televisie. Ze heeft een druk leven met drie kinderen, een man en een hond. Oostende betekent voor haar vooral onthaasten, jodium opsnuiven en genieten.

Oostende is echt wel mijn kuststad.

 Oostende en Katja Retsin, dat is een match made in heaven. Ze heeft een innige relatie met de badstad, al van kindsbeen af. Een familiale link trekt haar al heel haar leven naar Oostende. Vandaag is ze een trotse ambassadrice, die zich graag samen met man en kinderen onderdompelt in de geneugten van la grande reine. “Oostende is echt wel mijn kuststad. Het is haast een tweede thuis geworden. De sfeer heeft er iets aparts en doet me vaak wat Gents aan. Oostende combineert een stadsmentaliteit met veel zin voor avontuur en wat gekkigheid. Ik hou daar wel van.”

Ontdek de tips van Katja 

Kidsproof

Achter de schermen 

“De magnifieke expositie ‘Achter de Schermen’ toont kinderen wat er zoal gebeurt om een productie op poten te zetten en hoe een CC eruitziet. Ze mogen de loges bezoeken, zien hoe lampen vervangen worden... Echt een leuk avontuur. ‘Go-carts, ijsjes, de dijk, dat doen we nog wel, maar we zoeken vaak iets extra’s wat onze kinderen inspireert.’”

Wakker worden in...

Thermae Palace

“Jan en ik trekken er af en toe eens alleen op uit. We maken daar echt een agendapunt van. Als de tijd het ons toelaat, kiezen we voor een weekendje Oostende, soms een enkele nacht. We boeken dan steevast een kamer met zicht op zee in het Thermae Palace. Ik hou enorm van die plek, van de grandeur, de ietwat vergane glorie. Als ik er verblijf, waan ik me vaak een koningin. Dat komt de romantiek wel ten goede, eerlijk gezegd (lacht). Dat, gecombineerd met lekker lang slapen, een uitgebreid ontbijt in Brasserie Albert en genieten van de dag en van elkaar... het zijn heerlijke momenten.”

Lees meer

Cultuur in oostende

HET STRAND

“Het Altar van Kris Martin, een kunstwerk op het strand, is een mooie locatie waar steeds romantiek in de lucht hangt, zeker tijdens de zonsondergang. Die ziet er altijd anders uit. Ja, Oostende geeft een boost aan je liefdesleven (lacht).”

KURSAAL OOSTENDE

"Er staat altijd wel een concert op de kalender dat ik niet wil missen."

CC DE GROTE POST

“Ik blijf telkens opnieuw benieuwd naar het aanbod theaterstukken.”

Culinair genieten

BISTRO BOTTARGA

“Toen ik pas bevallen was en ik nood had aan wat zeelucht, zijn Jan en ik op een kille novemberdag eens beland in Bistro Bottarga. Een beetje verscholen tussen de andere zaken op de dijk, maar we hadden er meteen een klik mee. We gaan er nu al vijftien jaar, en de uitbaters zijn in de loop der tijd quasi vrienden geworden. De vissoep met Oosterse toets is er heerlijk.”

ENOTECA DEL BEREBENE

“Voor een avondje onvervalste filmische romantiek reserveren we een tafel in Enoteca del Berebene, een Italiaanse wijnhandel waar ze magnifieke gerechten serveren. Antipasti, verse pasta, lekkere wijnen, een ongedwongen sfeer en kaarsjes op tafel. Dit is de plek om opnieuw verliefd te worden.”

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder