Rock The Ballet X

Locatie

Kursaal Oostende
Kursaal-Westhelling 12
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

do 2 jun 2022 20:00 tot 22:00
Het fenomeen ‘Rock The Ballet’ reist al 10 jaar de landen van Europa af. Ze behalen triomf na triomf en blijven de hele wereld verrassen met hun spectaculaire show. Voor de miljoenen kijkers wereldwijd brengt Adrienne Canterna ons een nieuwe show met 10 dansers én dit op haar favoriete hits. Van Queen en Michael Jackson tot The Rolling Stones en The Beatles, muziek die iedereen weet te bekoren. Voor haar 10-jarig jubileum brengt Adrienne met ROCK THE BALLET X schilderijen tot leven, deze tonen het leven van jonge mensen, hun liefdes en woede, hun geluk en verdriet.

Al 10 jaar lang trekt deze show miljoenen fans, met meer dan 800 performances zoals ‘Rock The Ballet’, ‘Rock The Ballet 2’, ‘Best of Rock The Ballet’ en meer recent ‘Romeo & Juliet’, trekt dit dansgezelschap door meer dan 20 landen wereldwijd om u te verbazen.
In maart 2022 keert deze succesvolle show, gechoreografeerd door Adrienne Canterna, terug naar Europa voor een jubileumtournee met een nieuw programma, getiteld "Rock the Ballet X - 10th anniversary".

Met het idee om klassieke dans opnieuw uit te vinden door het te associëren met andere dansgenres, moderne muziek en een visuele dimensie, creëerden Rasta Thomas en Adrienne Canterna in 2007 samen "Rock the Ballet". Adrienne, die zelf vele nationale en internationale prijzen voor klassieke en moderne dans behaalde, daagt zichzelf uit met deze jubileumeditie. Ze choreografeert ongeveer 20 schilderijen, die tot leven komen, op de gekozen nummers voor ROCK THE BALLET X. Haar concept? Een groep vrienden die in alles geslaagd zijn!
De unieke combinatie van een popconcert en ballet spreekt een publiek van alle leeftijden aan.

"Toen ik de groep oprichtte, wilde ik echt iets unieks creëren, nooit eerder gezien. Deze show zal de beste dansers van hun generatie samenbrengen!" Zo omschreef Rasta Thomas zijn droom destijds.

Het resultaat is een explosieve en ingenieuze mix: een multimediale dansvoorstelling, een sublieme avond, in een vurige sfeer waarin de dansers hun dynamiek delen en het publiek negentig minuten energie van kracht en gratie biedt.

De briljante dansers van de groep hebben allemaal een rigoureuze klassieke balletopleiding gevolgd, gegeven op de meest prestigieuze scholen in de USA. Dit is een van de redenen waarom deze geweldige dansvoorstelling in New York zowel ervaren dansliefhebbers als beginners fascineert. Sinds de oprichting volgden, overal waar Rock The Ballet werd opgevoerd, eindeloze staande ovaties en hele goede kritieken.

Onder leiding van Adrienne Canterna keert de tour "Rock the Ballet X - 10th Anniversary" terug in een geheel nieuw format met 10 dansers op het podium. Hier wordt ballet gecombineerd met verbluffende visuele effecten en pop- en dance muziek, van Justin Timberlake en Bruno Mars tot Madonna.