In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Rik Verheye bewaakt ster van Barbara Sarafian op Walk of Fame

We hoeven er niet om te liegen, Barbara Sarafian is fan van de sterren op de Oostendse zeedijk. Heel wat helden uit de filmwereld worden geëerd met een ster die hun naam draagt. Pierce Brosnan, Matthias Schoenaerts en dus ook Barbara Sarafian. En daar is ze trots op. Ze vindt het dan ook bijzonder jammer wanneer mensen over de sterren heen wandelen.
Niet als het van Rik Verheye afhangt!
Speciaal voor Hotel Marcel ging hij de ster van Barbara Sarafian urenlang bewaken.

Opgepast, Barbara Sarafian ligt hier

“Je wandelt toch niet op de naam van iemand?”, zegt Barbara Sarafian verbouwereerd. “Dus loop ik er altijd in cirkeltje omheen."

"Oostende en film, dat gaat goed samen. Neem nu de nieuwe expo in Fort Napoleon, ‘Het wonder is geschied!’. Een hommage aan de Vlaamse film, gebracht door heel wat kunstenaars.” 

Op sterrenjacht in Oostende

Filmfestival Oostende is al sinds 2007 een vaste waarde in onze Belgische filmindustrie. Elk jaar opnieuw spelen Belgische en Vlaamse films een week lang de hoofdrol op de schermen van de Kinepolis bioscoop in Oostende. Lokale producties worden in de picture gezet, maar dat neemt niet weg dat internationale filmsterren ook al straalden in de spotlights. Wandel met ons mee langs de internationale must-see sterren op de dijk in Oostende.

1. Monica Bellucci

Je kent deze Italiaanse actrice en model wellicht als de bond-girl uit de 24ste James Bondfilm Spectre, maar dat is niet waarom ze vorig jaar naar Oostende trok. In 2019 ging de film Spider in the Web, waarin Monica de rol van Angela Caronivertolkt,in wereldpremière op Filmfestival Oostende. Leuk weetje: een deel van het verhaal speelt zich af in België. Heel wat scènes zijn daarom opgenomen in Antwerpen. In de film spelen ook Vlaamse acteurs zoals Filip Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns een rol. 

2. Pierce Brosnan

Monica Bellucci was nooit zijn tegenspeelster, maar dat maakte Pierce Brosnan daarom geen minderwaardige Bond-acteur. De Ierse acteur en filmproducent veroverde in 2014 Filmfestival Oostende toen zijn nieuwe actiefilm The November Man in première ging. Hij vertolkt de hoofdrol als Peter Devereaux (of nog The November Man), maar was zelf ook een van de producenten van de film.

3. Dominic Cooper

We kennen hem voornamelijk als acteur uit The Duchess, Mamma Mia en Captain America, maar het is voor de voorstelling van The Devil’s Double dat hij in 2011 naar Oostende trok. Fun fact: de internationale film heeft ook een Belgisch kantje. De film werd namelijk geproduceerd door Paul Breuls, van het toenmalig Antwerpse productiehuis Corsan.

4. Adrien Brody

In 2014 was het Adrien Brody, wereldberoemd door zijn fenomenale hoofdrol in de vaak bekroonde film The Pianist, die Oostende inpalmde. Hoewel hij deze keer geen César of Oscar in de wacht sleepte voor Beste Hoofdrol, werd de film Third Person schitterend onthaald. Deze film werd ook geproduceerd en gefinancierd door het toenmalig Belgisch filmhuis Corsan.

5. Willeke Van Ammelrooy

Wie denkt aan internationale filmsterren, moet het niet altijd te ver gaan zoeken. Talent van onze noorderburen verdient zonder twijfel ook een plaatsje in deze lijst. Zo werd in 2012 de Nederlandse actrice Willeke Van Ammelrooy geëerd op Filmfestival Oostende. De actrice werd in ons land voornamelijk bekend met de film Mira uit 1971, maar groeide al snel tot een van de belangrijkste filmsterren van Nederland. Ze kreeg naast een ster op de dijk dat jaar ook de Outstanding Achievement Award.

Alles over Filmfestival Oostende

Het wonder is geschied!

Waar:
Fort Napoleon
Wanneer:
11/07/20 tot 11/10/20

Voor de volgende editie van Filmfestival Oostende is het wachten tot januari 2021, maar we willen ook 2020 niet onopgemerkt laten voorbijgaan! Daarom vieren we deze zomer het cinematografisch talent van eigen bodem met een unieke expo, onder curatorschap van cultuurjournalist Ben Van Alboom.

Lees meer

Meer Hotel Marcel

In Hotel Marcel ontvangt gastheer Marcel Vanthilt wekelijks verschillende Oostendse ambassadeurs zoals onder meer actrice Barbara Sarafian in de stijlvolle bar ET ALORS. Isolde Lasoen zorgt elke week voor een verrassende muzikale cover. 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder