REVEIL

Locatie

Dorpsstraat
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

01/11/2021 16:00 tot 18:00

Prijzen

Gratis

Veel mensen staan op Allerheiligen stil bij een groot gemis en zeker nu afscheid nemen moeilijker is dan ooit door de zware periode tijdens de coronacrisis.
In Oostende vindt op 1 november 2021 om 16.00 uur de vijfde editie van REVEIL plaats in en rond de kerk O.-L.-V. Ter Duinen in de wijk Mariakerke. Met de medewerking van het Conservatorium aan Zee en gidsenkring ‘Lange Nelle’ brengt de dienst Cultuur een gevarieerd programma. Je krijgt info over het kerkhof, de kerk en luistert naar verhalen en wat geschiedenis over een aantal geselecteerde graven/personen. Het geheel wordt opgeluisterd door hoopgevende gedichten en stemmige muziek. Op dit heel kleine kerkhof liggen onder meer een aantal oud-burgemeesters, bekende Mariakerkse families, oesterkweker Royon, kloosterlingen en de bekendste Oostendenaar, kunstenaar-schilder James Ensor begraven.

Reveil 2021 schenkt extra aandacht aan alle overledenen door Covid-19. We steken de getroffen familieleden een hart onder de riem: wie zich inschrijft voor de rondleiding in en rond de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk, krijgt een bloem aangeboden om in een grote vaas te plaatsen. Na het event blijft de vaas ter herdenking van deze mensen een week lang staan. Wie dat wil, kan van 1 tot 05 november ook zelf een bloemetje komen bijzetten.