Mondmaskers in open lucht zijn in Oostende verplicht in de binnenstad. Op de zeedijk en het strand geldt er geen mondmaskerplicht meer. Bekijk hier een handig plannetje.

Menu

U bent hier

Recept: de Kerremelksmeus van Kobe Desramaults

Sommige Vlaamse klassiekers gaan al generaties lang mee. Tatjespap, ook gekend als smeus of kerremelkpap, staat gegarandeerd in grootmoeders receptenboek. Toch zeker als ze West-Vlaamse roots heeft. De basisingrediënten zijn puree, garnalen en karnemelk maar zoals echte goede chef heeft Kobe Desramaults zijn eigen, iets luchtigere versie van het gerecht. 

Ingrediënten

  • 500 g bintjes geschild
  • 1L karnemelk
  • 150 goeie boter op kamertemperatuur
  • 200g keiemse witten kaas op kamertemperatuur
  • Zout
  • Witte wijn azijn
  • 4 eidooiers
  • 400 g Oostendse garnalen

Recept

  1. Schil verse aardappelen en snij ze in stukjes. Kobe gebruikt liefst bintjes, omdat je zo iets meer smaak van de aardappel hebt.

  2. Kook de aardappelen in de karnemelk. Zo heb je meteen die wat zurige roomsmaak van de melk. Heerlijk! Prik in de aardappelen en glijden ze van je vork of mes, dan zijn ze gaar.

  3. De aardappelen absorberen de smaak van de karnemelk. Doe ze gaar in een mixer met het kookvocht (de karnemelk), maar zorg ervoor dat je er niet te veel in doet. Anders is de puree te lopend.

  4. Voeg er een stevige plak boter aan toe en een flink stuk witte schimmelkaas. Zo wordt de smaak van de karnemelk nog meer geaccentueerd. Zorg dat het mengsel een glad geheel is en voeg de kaas en boter toe. Breng op smaak met wat zout en azijn.

  5. Passeer het mengsel door een heel fijne zeef en doe het in een slagroomspuit met gas. Het is belangrijk dat de smeus warm blijft.
  6. Scheidt het eigeel van het -wit en leg de dooier in een diep bordje. Spuit de smeus erbovenop. Door de warmte van de puree zal het ei nog wat verder garen.

  7. Leg er een handje verse garnalen op, werk af met bieslook, kervel en pijpajuin. Een scheutje prei-olie is ook lekker erbij. Et voila, kerremelksmeus!

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder