Menu

U bent hier

Proef van de beste Europese films tijdens FFO19

Filmfestival Oostende is hét festival aan de kust en sinds 2007 één van de belangrijkste jaarlijkse culturele evenementen in Oostende. Los van de ‘star power’ op de rode loper en de glamoureuze events is het ook de ideale gelegenheid voor filmliefhebbers om minder bekende filmparels te ontdekken. De avontuurlijke festivalbezoeker komt ongetwijfeld aan zijn/haar trekken in de internationale ‘Taste Of Europe’-competitie. Hier bundelden de programmatoren van FFO alle Europese topfilms die de Belgische cinema’s niet vertonen. Ontdek hier het programma voor dit jaar:

A Regular Woman (Nur eine Frau) 

De vrijgevochten levensstijl van de 23-jarige Turkse Hatun Ayhrun Sürücü valt niet in goede aarde bij haar conservatieve broers. Wanneer ze zich niet langer veilig voelt in huis, vlucht ze samen met haar kind naar een vriendin. Een tragisch verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

ZA 07/09: 18.00 uur  & VR 13/09: 22.30 uur

Gundermann

Op de Duitse filmprijzen ging deze muzikale prent met maar liefst zes beeldjes naar huis. De film vertelt het fascinerende levensverhaal van Gerhard Gundermann, een mijnarbeider annex muzikant die in de clinch raakt met de geheime politie van de DDR ten tijde van de Muur.

ZA 07/09: 14.15 uur & ZA 14/09: 22.30 uur

Journey To A Mother's Room (Viaje al cuarto de una madre)

In Spanje hebben ze ook last van het lege nest syndroom. Deze eerste langspeelfilm van Celia Rico Clavellino toont hoe zowel moeder als dochter daarmee omgaan. De jonge Spaanse regisseur heeft haar debuut niet gemist: de ontroerende film werd internationaal ondertussen al zeventien keer bekroond.

DI 10/09: 19.45 uur & WOE 11/09: 22.30 uur

Erased (Izbrisana)

Alles gaat goed tijdens de bevalling van haar eerste kindje, maar wanneer Ana's dossier door een softwareprobleem in het ziekenhuis verdwijnt, komt ze terecht in een cluster vol bureaucratische hindernissen. Zonder dossier heeft ze namelijk geen recht op sociale zekerheid en ook niet op haar baby. Een zinderend Kafkaësk drama.

MA 09/09: 20.15 uur & ZA 14/09: 16.00 uur

Dafne

Dafne is een zelfbewuste en slimme jonge vrouw met het syndroom van Down. Wanneer haar moeder sterft, vraagt haar vader veel aandacht, terwijl ze ook haar eigen verdriet te verwerken heeft. Dit hartverwarmende drama werd in Berlijn bekroond door de internationale filmcritici.

WOE 11/09: 20.00 uur & DO 12/09: 22.30 uur

The Father (Bashtata)

Wanneer Vasil te horen krijgt dat zijn overleden vrouw een kennis probeerde op te bellen, tracht hij via een helderziende ook terug in contact te komen met haar. Deze absurde maar intieme Bulgaarse tragikomedie won de Crystal Globe voor Beste Film op het recentste Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary.

ZO 08/09: 20.15 uur & MA 09/09: 22.15 uur

Stars By The Pound (100 Kilos d'étoiles)

In deze heerlijke komedie wil de 16-jarige Lois koste wat het kost astronaut worden. Haar fysicapunten zitten mee, maar haar fysiek iets minder: ze weegt bijna honderd kilo. Gelukkig kan ze rekenen op haar vrienden die er alles aan doen om haar droom te realiseren.

ZO 08/09: 14.15 uur & WOE 11/09: 17.30 uur

FFO19

Filmfestival Oostende 2019

Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 t.e.m. 14 september en staat dit jaar in het teken van ‘Leading Ladies. Ontdek het volledige programma hier! 

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder