In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Proef de signature dish van RestoVito

Chef Vito Centomani verwelkomt je graag samen met zijn vrouw Katrien in hun typisch Italiaanse restaurant RestoVito. Verwacht je niet aan rijk gevulde pizza’s en standaard pasta’s. Bij RestoVito waan je je dankzij de lokale Apuliaanse gerechten eventjes in Puglia, waar ook chef Vito zelf geboren en getogen is. Vito verklapte ons voor welk gerecht je zeker eens moet binnenspringen bij RestoVito. Zijn signature dish: risotto met langoustines, groene asperges en burrata.

Vito vertelt ons waarom hij precies dit gerecht koos. ‘Ik ben de zoon van een visser. Toen ik nog thuis woonde, in Puglia, waren langoustines daarom altijd voorhanden. Het is niet alleen een prachtig product om mee te werken, maar het roept om deze reden ook altijd herinneringen op aan mijn thuis in Monopoli.

Burrata is dan weer een ingrediënt dat bij zijn mamma heel populair is. Ze gebruikt de witte, typisch Apuliaanse kaas graag in de meeste van haar recepten. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en als je deze kern doormidden snijdt, ontdek je binnenin de zachte mix van mozzarella met room die de kaas een romige, zachte smaak geeft. Vele Apuliaanse ingrediënten zoals de burrata, de wijnen, olijfolie, olijven en sommige groenten, laten Vito en Katrien rechtstreeks aanleveren uit Puglia. De langoustines daarentegen, zijn natuurlijk vers gevangen uit de Belgische zee. 

Maar er is nog een reden waarom Vito net dit gerecht uitkoos: ‘Risotto heeft een heel specifieke bereidingswijze die ook blijk geeft dat de chef zijn product kent. Een perfecte risotto start vooral met de keuze van een kwalitatieve rijst van een zekere leeftijd. De smeuïgheid en de bite van de rijstkorrel zijn daarbij cruciaal.’

Buon Appetito!

Wil je deze signature dish ook eens proeven?

RestoVito

La vita è troppo breve per mangiare e bere male - Het leven is tekort om slecht te eten en te drinken. ...

Lees meer

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder