U bent hier

Première 'Beginners' - Carver-arrangement

CC De Grote Post - do 24 jan 2019

De personages van de beroemde Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’.

Carvers’ kortverhalen zijn al vaak bewerkt voor theater en film, waarbij Short Cuts van regisseur Robert Altman (1993) de bekendste is. Dat theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck samen in het universum van Carver duiken, belooft een spannende visuele en theatrale gebeurtenis te worden. Wie in 2011 hun productie Yesterday (or how we felt about the rumour) zag, weet dat ze filmisch theater maken, zonder ook maar één camera te gebruiken.

Een vijftal kortverhalen worden met elkaar verweven in deze grotezaalvoorstelling met in de cast ondermeer Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande en Lien Wildemeersch.

De ideale setting voor onze nieuwste productie 'Beginners' is een grote scène, dito schouwburg. Om die reden breekt Theater Malpertuis voor deze productie uit haar muren en zoekt de grote zalen op in Vlaanderen. Niet getreurd: voor de Malpertuis-fans ontwikkelden we een Carver-arrangement om de première in Oostende niet te hoeven missen. vertrek om 18u30 aan Theater Malpertuis Tielt - thuiskomst omstreeks 23u30.

XTRA: film 'Le Passé Devant Nous' met nagesprek (13/12)
Le Passé Devant Nous is de eerste speelfilm van Nathalie Teirlinck en brengt een ontroerend en intiem portret van Alice, een luxe-escorte die worstelt met haar moederinstinct. Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval, wordt Alice onverwacht geconfronteerd met haar zesjarig zoontje Robin dat ze bij de geboorte achterliet. Verdeeld tussen de angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert Alice haar rol als ouder op te nemen. Maar wat betekent een bloedband zonder gedeeld verleden? Kan liefde angst overwinnen? Een diepmenselijk portret over twee verloren zielen, over het ontwrichtende maar ook tedere gevecht elkaar en zichzelf terug te vinden.

Na de filmvertoning interviewt acteur Michaël Pas filmregisseur Nathalie Teirlinck. Ongetwijfeld zullen ze het ook over 'Beginners' hebben.

Data

do 24 januari 2019 om 18:30

Locatie

CC De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart
Dichtstbijzijnde parking: 
Zeeparking

Prijzen

€27.0

Beschikbare logies

Europe

1 stars
2 stars
3 stars
4 stars
van €95

De Hofkamers

1 stars
2 stars
3 stars
van €64

Leopold Hotel Ostend

1 stars
2 stars
3 stars
van €58.1

Melinda

1 stars
2 stars
3 stars
van €70

Pacific

1 stars
2 stars
3 stars
van €76

Hotel Princess

1 stars
2 stars
3 stars
van €68

Royal Astrid

1 stars
2 stars
3 stars
van €67

Hotel Burlington

1 stars
2 stars
3 stars
van €77

Prado

1 stars
2 stars
3 stars
van €62

Le Parisien

1 stars
2 stars
3 stars
van €94

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen