Mag ik met mijn hond op het strand?

De toegang met honden op het strand is uitsluitend toegestaan vanaf 1 oktober tot aan de paasvakantie. Op het strand vanaf de Westlaan (Raversijde, strandhoofd 15bis) tot aan de grens met Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20) zijn honden het hele jaar door toegelaten.
Op het strand vanaf de Halvemaandijk (links van strandhoofd 1bis) en de grens met Bredene (tussen strandhoofden 5 en 6) zijn honden toegelaten gedurende het hele jaar met uitzondering van de paasvakantie en de maanden juli en augustus.

Nieuw - zomer 2018: Klein Strand wordt hondenloopstrand

In juli, augustus en september 2018 kunnen honden en hun baasjes vrij wandelen en ravotten op het Klein Strand. Daarmee wordt het Klein Strand een hondenloopstrand. Na de zomer volgt een evaluatie.

Deze strandzone in het centrum is tijdens de zomermaanden toegankelijk voor honden. Het wordt gedoogd dat honden er vrij kunnen rondlopen. Na de zomer volgt een evaluatie om al dan niet het stedelijke reglement permanent te wijzigen en honden er het hele jaar door toe te laten.

Op het strand van Oostende is de toegang voor honden uitsluitend toegestaan vanaf 1 oktober tot aan de paasvakantie. Op het hondenloopstrand kunnen ze nu evenwel het hele jaar door terecht.

Het Klein Strand leent zich ideaal tot ‘hondenloopstrand’. Het ligt tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam, op zich een duidelijk afgebakend stuk strand. Bovendien is zwemmen er verboden, wat het ook minder aanlokkelijk maakt voor de zonnekloppers en baders om er zich te installeren.

Als er zomerevenementen plaatsvinden op het Klein Strand is er in principe nog voldoende ruimte over voor de honden om te ravotten. De strandhygiëne staat natuurlijk wel voorop. Hondenpoep moet opgeruimd worden en kan in de aanwezige vuilnisbakken of hondenpoepbuizen gedeponeerd worden. Idem voor al het overige afval trouwens.