U bent hier

Piemonte

Sint-Sebastiaansstraat 10 // +32 59 50 24 87

  • Italiaanse traiteur
  • Dagvers
  • Traditionele recepten
  • Al meer dan 35 jaar in Oostende

De Italiaanse keuken is er één barstensvol smaak. Dat weten ze bijzonder goed in Traiteur Piemonte. Zaakvoerder Jan Vlaeminck gooide de deuren van zijn traiteurszaak 37 jaar geleden voor het eerst open. Afgewerkt met een vleugje zon veroverden zijn creaties in sneltempo het hart van menig Oostendenaar. En met de komst van zoon Pieter is de opvolging verzekerd.

Vurige passie

Jan werd via z’n Italiaanse familie besmet met zijn passie voor Italië. ‘Liefde voor lekkere Italiaanse gerechten en streekproducten is ons motto en dat willen we ook zo overbrengen aan onze klanten. Om de vinger aan de pols te houden, ben ik al vaak naar Italië afgereisd, kwestie van de culinaire basis zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Intussen heb ik mijn passie ook doorgegeven aan mijn zoon Pieter, die me al zo’n vier jaar assisteert in de zaak.’

Succesrecept(en)

‘Als ik mijn aanbod bekijk, moet ik toch wel zeggen dat onze pasta's de specialiteit van het huis zijn; we hebben er momenteel zo'n twintigtal in aanbieding waaronder lasagna’s, tagliatelle’s, tortelloni’s maar evengoed huisbereide cannelloni waarvoor we elke ochtend het vlees stoven, fijnmalen en die mengeling vervolgens opwerken met groenten en kaas. Hoewel we in de loop der jaren onze keuken (inclusief alle apparatuur) hebben aangepast, is de basis van ons aanbod onveranderd gebleven. Waarom een succesrecept veranderen als je merkt dat je klanten eraan verknocht zijn?’

Jarenlange ervaring

‘We hanteren scherpe prijzen en serveren uitsluitend huisbereide producten in toereikende porties. Die formule lokt al jarenlang heel wat klanten, zowel locals als tweedeverblijvers. Toch komt ons succes niet vanzelf. Ik bereid elke ochtend om 7u30 een ruim assortiment aan verse pasta’s; daarbij krijg ik ook vaak de hulp van het winkelpersoneel. Iedereen die bij ons werkt, weet namelijk hoe onze pasta’s bereid worden; die persoonlijke expertise slaat aan onder onze vaste klanten.’

Prille kriebels

‘Ik ben al langer dan vandaag gefascineerd door koken en lekker eten. Mijn vroegste herinnering is er dan ook eentje van ikzelf die in de potten sta te roeren. Bovendien heb ik destijds mijn twaalfde verjaardag gevierd in de Siphon (te Damme, nvdr.). Daar mocht ik tijdens de zomermaanden bijspringen bij het brood. Ik nam mijn taak zo ernstig dat ik binnen de korste keren blaren op mijn voeten had staan. Mijn moeder heeft me toen verplicht om er de brui aan te geven en ik weet nog dat ik me bij het verlies van mijn eerste job zo nutteloos voelde dat ik alleen maar kon huilen. De kriebels hadden me toen al stevig te pakken (lacht).’

Van Knokke naar Oostende

Na mijn opleiding in de hotelschool belandde ik eerst in een Knokse tearoom, vanwaar ik een overstap kon maken naar het tweesterrenrestaurant de Bruegel. Bij deze chef heb ik de kneepjes van het vak pas echt leren kennen. Daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor. Toch duurde het nog tot 1982 toen ik via een bevriende kennis te weten kwam dat er een winkeltje te koop stond in Oostende. De inrichting van het handelspand was donker en grijs, de elecktriciteit moest volledig vernieuwd worden, er stond schimmel op de muren en het regende hier zelfs binnen. Toch heb ik nog geen seconde spijt gehad dat ik aan dit avontuur begonnen ben.’

Italiaanse delicatessen

Piemonte is naast een Italiaanse traiteurszaak ook een shop waar je terecht kan voor allerhande Italiaanse specialiteiten. Zo worden er naast wijnen ook artisanale likeuren, charcuterie, kazen, pizza’s, antipasto, maar ook de typische Italiaanse olijfolie verkocht. Als geschenk of om thuis lekker zelf van te genieten? De keuze is aan jou. Buon appetito!

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: https://www.facebook.com/foodoostende/

Instagram: https://www.instagram.com/foodoostende/

De Italiaanse keuken is er één barstensvol smaak. Dat weten ze bijzonder goed in Traiteur Piemonte. De pasta's zijn de specialiteit van het huis; ze hebben er momenteel zo'n twintigtal in aanbieding waaronder lasagna’s, tagliatelle’s, tortelloni’s maar evengoed huisbereide cannelloni. Zaakvoerder Jan Vlaeminck gooide de deuren van zijn traiteurszaak 37 jaar geleden voor het eerst open. Afgewerkt met een vleugje zon veroverden zijn creaties in sneltempo het hart van menig Oostendenaar.

Openingsuren

Vandaag open van 9u tot 18u50.
Morgen open van 9u tot 18u50.
Deze week
maandag 25 mrt 201925 maart 2019:
gesloten
dinsdag 26 mrt 201926 maart 2019:
09:00 tot 18:50
woensdag 27 mrt 201927 maart 2019:
09:00 tot 18:50
donderdag 28 mrt 201928 maart 2019:
09:00 tot 18:50
vrijdag 29 mrt 201929 maart 2019:
09:00 tot 18:50
zaterdag 30 mrt 201930 maart 2019:
09:00 tot 18:50
zondag 31 mrt 201931 maart 2019:
gesloten
Volgende week
maandag 1 apr 20191 april 2019:
gesloten
dinsdag 2 apr 20192 april 2019:
09:00 tot 18:50
woensdag 3 apr 20193 april 2019:
09:00 tot 18:50
donderdag 4 apr 20194 april 2019:
09:00 tot 18:50
vrijdag 5 apr 20195 april 2019:
09:00 tot 18:50
zaterdag 6 apr 20196 april 2019:
09:00 tot 18:50
zondag 7 apr 20197 april 2019:
gesloten
Binnen 2 weken
maandag 8 apr 20198 april 2019:
gesloten
dinsdag 9 apr 20199 april 2019:
09:00 tot 18:50
woensdag 10 apr 201910 april 2019:
09:00 tot 18:50
donderdag 11 apr 201911 april 2019:
09:00 tot 18:50
vrijdag 12 apr 201912 april 2019:
09:00 tot 18:50
zaterdag 13 apr 201913 april 2019:
09:00 tot 18:50
zondag 14 apr 201914 april 2019:
gesloten

Locatie

Sint-Sebastiaansstraat 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen