U bent hier

A l'Ostendaise - Kom Proeven

Zeeheldenplein - za 23 jun 2018, zo 24 jun 2018

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni gaan Oostendse chefs opnieuw creatief aan de slag met vis en schaaldieren uit de Noordzee. Het wordt een sfeervol evenement voor grote en kleine lekkerbekken!

20 heerlijke gerechten met Noordzeevis en 2 verrukkelijke desserts: dat is A l'Ostendaise, Kom Proeven! Voor slechts 6 euro per gerecht proef je van al het lekkers dat de Oostendse chefs voor jou in petto hebben. Je laadt jouw betaalkaart op aan de kassa en kunt meteen naar hartenlust proeven.

Ontdek de deelnemende restaurants en hun gerechten hieronder!

Deelnemende restaurants

  • Vingt-et-un
  • Bentley's
  • Mange Tout
  • Adelientje
  • Toi, moi et la Mer
  • Brasserie Leon Spilliaert
  • Le Chevalier
  • Histoires d'O
  • Chocolaterie Willems
  • Fijnbakkerij Debusschere
  • Brasserie Henry
  • Belle de Jour
  • Galerie BeauSite
  • Brasserie Albert
  • Restaurant Marina
  • STORM
  • Hotelschool Ensorinstituut Oostende
  • Le Bassin
  • Ocean
  • Bistro Mathilda
  • Bottarga
  • Fort Napoleon

Als VIP naar A l'Ostendaise, Kom Proeven!

Wil je ongedwongen culinair genieten op dit sfeervol evenement? Nodig je medewerkers of klanten uit voor deze overheerlijke proeverij mét zicht op zee.

Vanaf 8 personen kan je al een VIP arrangement boeken. Per tijdspanne zijn er slechts 12 tafels beschikbaar, dus snel zijn is de boodschap! Voor de prijs van 75 euro (excl. btw) per persoon krijg je het volgende aangeboden in rondgaande bediening:

  • Aperitief met finger foods
  • 5 visgerechtjes
  • Dessert met koffie
  • Wijnen & waters inbegrepen

Je hebt de keuze om te reserveren in volgende tijdspannes:

  • Zaterdag: 11.00-13.00 uur | 13.00-15.00 uur | 17.00-19.00 uur | 19.00-21.00 uur
  • Zondag: 11.00-13.00 uur | 13.00-15.00 uur

Reserveren kan via deze link

À l'Ostendaise, Kom Proeven! 23 & 24/06/2018

Activiteiten

Demo's

Dagny Ros Asmundsdottir, Njam!-gezicht en gekend vanwege haar Easy Nordic-kookstijl, geeft op zaterdag een demo. Verder staan nog enkele andere toppers op de kalender: Michiel Rabaey, leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en deel van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs is ook zaterdag van de partij. Donald Deschagt gaat creatief aan de slag met zeewieren en ook David Van Steenkiste, kok aan Hotelschool Spermalie, vertelt ons alles over eetbare bloemen en kruiden.

zaterdag 23/06:

  • 13.30 uur: Donald Deschagt 
  • 15.30 uur: Dagny Ros Asmundsdottir
  • 17.30 uur: Michiel Rabaey

zondag 24/06:

  • 15.30 uur: David van Steenkiste 
  • 17.30 uur: Donald Deschagt

Vissen op zee

Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven! Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet nodig. Zaterdag en zondag van 07.00 tot 17.00 uur. Aanmelden om 06.00 uur, maar reservatie is wel verplicht.

 

Maritieme wandeling

Niet zo avontuurlijk, maar wel nieuwsgierig? Op zaterdag en zondag kun je ook om 11 uur en om 15 uur een gratis geleide Maritieme Wandeling volgen. Liever zelfstandig op stap? Dan kan je het gratis wandelplan van de Maritieme Wandeling downloaden.

Praktisch

Data

Zaterdag 23/06 van 11.00 tot 21.00 uur
Zondag 24/06 van 11.00 tot 19.00 uur

Prijzen

Gerechten kosten 6 euro per bordje.
Je laadt jouw cashless betaalkaart op aan de kassa en kunt meteen naar hartenlust proeven.

Locatie

Zeeheldenplein
8400 Oostende

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkings zijn Parking Station-Zee en Parking Visserskaai.
Lees zeker onze tips om vlot naar de stad te geraken.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Helaas, deze activiteit is voorbij.

Schrijf je hieronder in op nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige activiteiten.