Menu

U bent hier

Orgelmuziekliteratuur uit de Belle Epoque

vr 15 nov 2019

Lezing en concert i.s.m. Davidsfonds Oostende door Ann Casier en Jean-Pierre Hautekiet in de Sint-Janskerk . Thema is de muziekliteratuur uit de Belle Epoque, van Ensor en in het Casino.

Velen kennen James Ensor vanuit zijn prachtige werken zoals 'Intrede van Christus', 'Intrige', maskers, zelfportretten …
Dat Ensor ook charmante muziek schreef, is veel minder bekend. Hij had een harmonium staan in zijn woonkamer en speelde daar vaak op.
Ook aan de piano en de fluit ontlokte hij prachtige melodieën. Hij kon geen noten lezen en vroeg anderen om zijn composities te noteren.
Jean-Pierre Hautekiet speelt zijn 'Gamme d'Amour', 'Marche des rotariens Ostendais', 'Mazurka caprice' en andere werken gelinkt aan Oostende.
Ann Casier, auteur van “Het muziekleven in het Kursaal van Oostende rond de eeuwwisseling”, geeft duiding bij de werken en neemt u mee naar de muzikale sfeer uit die tijd. Ensor was een fervent bezoeker van concerten in het Kursaal en werd er vaak gespeeld. We wanen ons even in het rijke muzikale leven van Oostende in de eerste helft van de 20ste eeuw

Data

vr 15 november 2019 om 20:00

Locatie

Elisabethlaan 378
Oostende 8400
Toon op kaart

Prijzen

€12.0

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen