Menu

U bent hier

Op restaurant met kinderen

Uit eten met kinderen, dat is en blijft een avontuur. Toerisme Oostende maakte een selectie van restaurants waar ook kleine gasten welkom zijn. Kindvriendelijke restaurants dus, waar morsen, met eten spelen en lawaai maken mag. In beperkte mate toch.

01

Het Koninginnehof

Op het eiland in het midden van de grootste vijver in het Maria Hendrikapark ligt dit restaurant. Snacks, pasta’s, ijsjes, pannenkoeken, Vlaamse keuken… in een heel losse sfeer kan je hier lekker eten!

Kidsproof:
Als de zon schijnt, verandert dit restaurant in een kinderparadijs. Er is een groot speelplein, een gocartcircuit, minigolf, en op de vijver kan er met pedalo’s of kajakken gevaren worden. Een restaurant voor echte speelvogels!

Lees meer
02

Café Botteltje

Café Botteltje is in eerste instantie een plek waar je bier of jenever moet degusteren. Maar omdat de Belg (en de buitenlandse toerist) daar nu eenmaal graag een knabbel bij heeft, kun je er ook fingerfood, salades, mosselen en heerlijke vis- en vleesgerechten op de kaart vinden. Het interieur bevindt zich ergens op de doorsnede van een bruine kroeg en een Engelse gentleman’s club, pure charme!

Kidsproof:
Simpele kindergerechten die iedereen lust, kinderstoelen en potloden om te kleuren aan tafel: kinderen zijn hier meer dan welkom! Rondlopen in het charmante interieur is geen probleem.

Lees meer
03

Chalet mini-golf

In een speelse, groene omgeving kan je genieten van een stevige dagschotel en eerlijke gerechten met een duidelijke link naar de zee. Tomaat gevuld met garnalen of een Noorse visschotel? Levende vers!

Kidsproof:
Ze kunnen er minigolfen, er is een groot, verzorgd speelplein en een park vol bloemen en planten. Ook met buggy’s is alles makkelijk bereikbaar. Kinderen hebben er de dag van hun leven, ouders zijn op hun gemak. Klinkt heerlijk, niet?

Lees meer
04

Koekoek

De Koekoek bestaat al sinds 1971 en serveert kip. Enkel kip aan ‘t spit! Naar het schijnt kwam Marvin Gaye hier ook graag de gebraden kip proeven.

Kidsproof:
Hier hebben ze geen bestek, dus iedereen eet met de handen. Bij de kip kan ook appelmoes besteld worden.

Lees meer
05

Ostend City Park

Dit restaurant ligt in de chalet van Ostend Tennis Club. Lekker eten met uitzicht op de tennisvelden dus.

Kidsproof:
Geen drukke toestanden, want City Park ligt in een heel groene omgeving. Er is ook een mooi terras en kinderen zijn er welkom!

Lees meer
06

TAO

Pal in het centrum is dit een trendy plek waar je heel lekker kan eten. TAO is een loungebar waar je op het gemak kan aperitieven, maar waar je ook keuze hebt uit meer dan twintig verschillende voor- en hoofdgerechten, geïnspireerd door het exotische smakenpalet van de wereldkeuken.

Kidsproof:
TAO trekt een heel divers publiek aan. Vlak bij Kursaal Oostende is dit de ideale stop voor of na een leuke kindervoorstelling. TAO serveert ook een Kids Menu en er zijn kinderstoeltjes voorzien. Is het mooi weer, dan is er genoeg plek op het ruime terras.

Lees meer
07

Jilles Beer & Burgers

Groots als de zee en gezellig als thuis, dat is Jilles Oostende. Op de Albert I-promenade onder hotel Andromeda geniet je van pure burgers met liefde bereid en zicht op zee. Geniet binnen of op het terras van onze burgers of haal er eentje af voor je strandpicknick.

Kidsproof: 
Je kinderen zullen zich meteen thuis voelen door onze leuke speelhoek.

Lees meer
08

Grand Café Du Bassin

Aan de Visserskaai, niet ver van het station, is dit een verplichte stop voor iedereen die houdt van lekker eten. Chef Tom Vanhaecke kent zijn klassiekers maar geeft toch een creatieve twist aan elk bord. Hier krijg je kwaliteit geserveerd.

Kidsproof:
Dit restaurant ligt vlak bij de haven en tegenover het legendarische schip De Amandine. Dat is voor de kleinsten sowieso al een groot avontuur. Dat ze binnen in het restaurant ook kunnen kleuren, maakt het bezoek aan Le Bassin alleen maar leuker.

Lees meer
09

Ocean

Een adres dat het begrip ‘vakantie aan zee’ alle eer aan doet! Zicht op zee, verse producten uit zee, een uitstekende service. Een parel voor levensgenieters!

Kidsproof:
Voor de kleinsten staan er lekkere kindergerechten op de kaart. Van spaghetti tot zeetong Meunière met frietjes.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen