In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Op ontbijt bij Heidi Lenaerts in Oostende

Isolde Lasoen bezong het nog zo mooi de vorige aflevering, Oostende is een grote brok nostalgie. Tijdens de Belle Epoque trokken mensen van heinde en verre naar onze kuststad voor de frisse zeelucht en de grandeur van onze architectuur. Denk maar aan het Thermae Palace, de renbaan en de prachtige herenhuizen in de Belle Epoque-wijk. James Ensor haalde er zijn inspiratie uit, Marvin Gaye schreef er de klassieker Sexual Healing en sinds een jaar maakt ook Heidi Lenaerts met volle goesting radio vanuit haar Zeehuis. Rik Verheye ging bij haar op bezoek, met een ontbijtmand. 

“Ik heb me volledig laten gaan in ons huis, hier in de Belle Epoque-wijk. In het vorige hebben we met moeite een streep verf getrokken omdat we ook nooit echt het gevoel hadden dat het echt ons huis was. In Oostende is dat anders. Als kind wist ik al hoe mijn droomhuis er zou uitzien, stond allemaal in mijn schriftjes. Een blauwe living -net als James Ensor trouwens-, bloemen aan de muur en een gigantische boekenkast, waar meteen al ons geld naartoe ging. We noemen het ook het Zeehuis.”

“Door corona heb ik mijn programma helemaal zelf leren maken en moet ik eigenlijk niet meer zo vaak weg uit Oostende. Ideaal, toch? Radio maken vanuit mijn living en terwijl gewoon liggen stinken in mijn pyjama, hemels. Ik zou ook heel graag een aflevering van Django opnemen op het strand. Lijkt me fantastisch.” 

Op zoek naar de ware Belle Epoque-pracht in onze stad? Ga dan zeker eens flaneren op de Boulevard. Of lees er alles over op onze site. Krijg je niet genoeg van Heidi Lenaerts, neem dan eens een kijkje in het vernieuwde James Ensorhuis. De route van het familie-parcours is ingesproken door de radiostem.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder