U bent hier

Oostendse zaken draaien mee in Tournée Minerale

Februari staat helemaal in het teken van de alcoholvrije actie Tournée Minerale. Een straf glas, goeie wijn of schuimige pint uit de weg gaan, hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Sterker nog: het kan je op weg zetten naar nieuwe culinaire ervaringen. Dat beseffen ook verschillende Oostendse bars, bistro’s en restaurants. Zowat twintig barvrouwen en -mannen namen deel aan de exclusieve workshop in Hotel Louisa, met gevierd cocktailshaker Dave Aertgeerts. Met flink wat inspiratie sloegen ze aan het experimenteren aan hun eigen bar.

Tournée Minerale?

Tournée Minérale roept op om een maand, februari, lang geen alcohol te drinken. Dankzij deze uitdaging ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn.

Enoteca del Berebene

Madridstraat 6

Zaakvoerder Thierry Hecht en Isabelle Boonefaes pakken steevast uit met de beste huisgemaakte Italiaanse gerechten. “We kunnen tijdens Tournée Minerale niet achterblijven”, stelt het koppel. “Behalve vers tomatensap en fruitsap hebben we ook de alcoholvrije bitter Crodino op de kaart staan.” 

“Speciaal voor Tournée Minerale ontwikkelden we de alcoholvrije cocktail Berebene. Het is een heerlijke mix van basilicum, huisgemaakte rozemarijnsiroop, limoensap en ginger ale.”

Info en openingsuren

TAO EN CLUB NICE

Langestraat 26

“Mocktails moeten niet onder doen voor alcoholische cocktails. Ze zijn niet alleen lekker voor wie zwanger is of last heeft van een allergie, maar ze zijn ook fris en fruitig voor iedereen. Een belangrijk ingrediënt is bijvoorbeeld gember, die dezelfde tinteling op de tong geeft als alcohol”, vertelt zaakvoerder Niek Calcoen.

“Onze kaart telt de klassieke virgin mojito, maar ook de variant met basilicum of puree van mango en passievrucht. Ook onze Jerry Berry, met veenbessensap, gemberbier en vers limoensap, en Holy Nun, bestaande uit aardbeien of frambozen en gemberbier, zijn erg in trek.”

Info en openingsuren TAO
Info en openingsuren Club NICE

Bistro Mathilda

Leopold II-laan 1

De familie Deklerck baat al meer dan twintig jaar de klassevolle Mathilda uit. Gault Millau zette de zaak al meermaals in hun gerenommeerde gids. “Mocktails zijn niet alleen lekker, wij kunnen er ook creatief mee omspringen”, knipoogt zaakvoerder Luc.

“Wij hebben een overheerlijke vlierbloesemcocktail. We maken een lekkere siroop van de bloemetjes van de vlierstruik en mixen het met citroensap, munt en soda. In de toekomst breiden we ons alcoholvrij aanbod uit.”

Info en openingsuren

Histoires d’O

Albert I-promenade 53

Een van de meest hippe en trendy bars van Oostende kreeg een grondige facelift. Ook de menukaart steekt in een nieuw kleedje. “Onze nieuwe barman en cocktailmeester toverde twee verse alcoholvrije cocktails en speciale waters uit zijn mouw”, verrast zaakvoerder Kevin Beirens.

“Voortaan bieden we onze klanten gratis speciale waters aan, met daarin limoen, komkommer of verse kruiden zoals rozemarijn. Met de Inside Madness en Harikoa hebben we twee compleet nieuwe mocktails. De eerste bestaat uit limoensap, appel- en rozemarijnshrub en amandelsiroop, gemixt met soda en mangothee. De Harikoa bestaat ook uit limoensap, maar dan met citroengras, verse gembersiroop, ananas- en sinaasappelsap en gemberbier.”

Info en openingsuren

De Yot

Albert I-promenade 7

Het gezellige restaurant bestaat al meer dan twintig jaar, maar sinds anderhalf jaar staat Edgar Distave er aan het roer. “Tijdens de interessante workshop in hotel Louisa leerde ik heel wat bij over alcoholvrije dranken. Wie in groep komt eten, maar als enige van het gezelschap geen alcohol wil drinken, voelt zich niet langer uitgesloten: mocktails zien er lekker uit, ze smaken prima.” 

“Ons alcoholvrij aperitief bestaat uit pompelmoessap, aardbeitjes en een frisse tonic. Maar ook de huisgemaakte mocktail van limoen, gember en soda zal iedereen zeker lusten.”

Info en openingsuren

Café Botteltje

Louisastraat 19

Café Botteltje staat al meer dan dertig jaar bekend voor haar waanzinnig aanbod van 330 verschillende bieren. De familie Desimpelaere denkt echter ook aan wie geen alcohol wil drinken. “Binnenkort breiden we ons alcoholvrij aanbod serieus uit.”

Voor wie niet kan wachten op het uitgebreide aanbod mocktails, kan nu nippen van een lekkere virgin mojito. “In plaats van rum gebruiken we vers veenbessensap en limonade. Verder wordt er net als bij de traditionele mojito ook verse munt en limoensap gebruikt. Uiteraard staat er ook alcoholvrij bier op de kaart.”

Info en openingsuren

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen