Menu

U bent hier

Oostendse zaken draaien mee in Tournée Minerale

Februari staat helemaal in het teken van de alcoholvrije actie Tournée Minérale. Een straf glas, goeie wijn of schuimige pint uit de weg gaan, hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Sterker nog: het kan je op weg zetten naar nieuwe culinaire ervaringen. Dat beseffen ook verschillende Oostendse bars, bistro’s en restaurants. Wij geven je graag enkele adresjes waar je van een heerlijk alcoholvrij alternatief kan genieten.

Tournée Minérale?

Tournée Minérale roept op om een maand, februari, lang geen alcohol te drinken. Dankzij deze uitdaging ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn.

La Vie

Bij La Vie zit je goed voor de internationale keuken, van klassiek Frans-Belgisch tot werelds met verse sushi, allerlei gerechtjes om te delen, charcuterieschotels,… Hier kom je zowel voor een aperitief met een hapje als voor een avond food sharing onder vrienden. Hier kan je bij het Valentijnsmenu kiezen voor een glaasje alcoholvrije champagne, zodat je ook tijdens Tournée Minérale kan klinken met bubbels. 

Kadzand Bonenstraat 14 • 059 70 00 27 

Expo&Kafie

Expo&Kafie is een uniek concept waarin interieur en koffie elkaar ontmoeten. In deze gloednieuwe Oostendse zaak kan je van veel meer genieten dan de naam doet vermoeden. Zij bieden als alternatief voor de immens populaire gin tonic een chaï tonic aan. Ben jij ook nieuwsgierig naar de smaak hiervan? Ga dan zeker eens proeven!

Van Iseghemlaan 47 • 0477 22 75 41

Mommy’s Bastards

De nieuwe Oostendse hotspot Mommy's Bastards brengt een stukje New York naar de Stad aan Zee. Voor verrukkelijke streetfood kan je hier terecht én je kunt dat naar hartenlust combineren met lekkere drankjes. Voor Tournée Minérale serveren ze een aantal klassiekers zoals de virgin mojito maar ook een alcoholvrije gin, een mocktail met coconut water en zelfgemaakte ice tea! Bovendien vind je hier een grote variëteit aan frisdranken met verschillende vernieuwende smaken zoals het hele Fritz gamma (melon, apple-cherry-elderberry, rhubarb, grape, mischmasch),  het Wostok gamma (apricot-almond & pear-rosemary) én Fountain of youth Coconut water. 

Dwarsstraat 10

Bistro Mathilda

Bistro Mathilda heeft het hele jaar door een behoorlijk aanbod alcoholvrije dranken op de kaart. Ter gelegenheid van Tournée Minérale wordt dit aanbod uitgebreid met 3 nieuwe mocktails en alcoholvrije wijn. Zo kan je bij een heerlijke maaltijd toch genieten van een lekker glaasje wijn.

Leopold II-laan 1 • 059 51 06 70

MOOSE

Hier bieden ze een grote variëteit aan van frisdranken met verschillende vernieuwende smaken zoals het hele Fritz gamma (melon, apple-cherry-elderberry, rhubarb, grape, mischmasch) en het Wostok gamma (gember-dragon, dadel-granaatappel, pruim-kardemom, abrikozen-amandelen, peer-rozemarijn & sparrenbos). Bij MOOSE heb je dus zeker genoeg lekkere alcoholvrije opties. 

Wellingtonstraat 86 • 0471 75 05 41

Vines

In deze gezellige wijnbar word je met een grote glimlach ontvangen. Ook als je geen fan bent van wijn, of liever geen alcohol drinkt, is het hier genieten. De mocktails worden bij Vines met grote zorg samengesteld en de aperitiefplankjes zijn goddelijk. 

Madridstraat 15 • 0477 41 51 70

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen