Menu

U bent hier

Oostendse zaken draaien mee in Tournée Minerale

Februari staat helemaal in het teken van de alcoholvrije actie Tournée Minérale. Een straf glas, goeie wijn of schuimige pint uit de weg gaan, hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Sterker nog: het kan je op weg zetten naar nieuwe culinaire ervaringen. Dat beseffen ook verschillende Oostendse bars, bistro’s en restaurants. Wij geven je graag enkele adresjes waar je van een heerlijk alcoholvrij alternatief kan genieten.

Tournée Minérale?

Tournée Minérale roept op om een maand, februari, lang geen alcohol te drinken. Dankzij deze uitdaging ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn.

Histoires d’O

Een parel op de zeedijk van Oostende, vlakbij het Kursaal. De menukaart steekt sinds kort in een nieuw kleedje. Hier kan je genieten van een heerlijk uitgebreid aanbod aan gin en tonic maar ze zetten ook wekelijks een mocktail in de kijker. En neem het van ons aan, de alcoholvrije alternatieven zijn minstens even lekker als de andere cocktails!

Vingt-et-un

Ondertussen is het al geen nieuws meer dat je in het restaurant van het Casino lekker kunt dineren. Hier zorgen ze telkens voor een kaart aangepast aan de seizoenen. Voor Tournée Minérale ontwikkelden ze een speciale barkaart gevuld met originele mocktails. Zeker het proberen waard lijkt ons.

La Vie

Bij La Vie zit je goed voor de internationale keuken, van klassiek Frans-Belgisch tot werelds met verse sushi, allerlei gerechtjes om te delen, charcuterieschotels, … Hier kom je zowel voor een aperitief met een hapje als voor een avond food sharing onder vrienden. In de februarimaand zetten ze naast mocktails ook graag hun vers gemaakte thee’s in de kijker.

Expo&Kafie

Expo&Kafie is een uniek concept waarin interieur en koffie elkaar ontmoeten. In deze gloednieuwe Oostendse zaak kan je van veel meer genieten dan de naam doet vermoeden. Zij bieden als alternatief voor de immens populaire gin tonic een chaï tonic aan. Ben jij ook nieuwsgierig naar de smaak hiervan? Ga dan zeker eens proeven!

Tao resto & lounge

Een vaste waarde in de Oostendse Langestraat. Zij namen ook vorig jaar deel aan Tournée Minérale. Intussen volgden ze meerdere workshops om het maken van alcoholvrije drankjes, van mocktail tot ice tea, helemaal onder de knie te krijgen. Je kan dus al vermoeden dat je hier een erg uitgebreid aan alternatieve drankjes vindt, het hele jaar door.

Mommy’s Bastards

Deze nieuwe Oostendse hotspot brengt een stukje New York naar de Stad aan Zee. Voor verrukkelijke streetfood kan je hier terecht én je kunt dat naar hartenlust combineren met lekkere drankjes. Voor Tournée Minérale serveren ze een aantal klassiekers zoals de virgin mojito maar ook een alcoholvrije gin, een mocktail met coconut water en zelfgemaakte ice tea! Bovendien vind je hier een grote variëteit aan frisdranken met verschillende vernieuwende smaken zoals het hele Fritz gamma (melon, apple-cherry-elderberry, rhubarb, grape, mischmasch),  het Wostok gamma (apricot-almond & pear-rosemary) én Fountain of youth Coconut water. 

Uitgebreid dineren

Heb je na al deze drankjes honger gekregen? In heel wat van de voorgenoemde zaken kan je ook smakelijk eten. Als het wat meer mag zijn dan kan je voor een Met Kunst aan Tafel-menu kiezen. In de zes deelnemende restaurants ga je na een uitgebreid diner naar huis met een onderbord ontworpen door Jan Fabre. Zeker het ontdekken waard!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen