U bent hier

Oostendse vissersvaartuigen

Stadsmuseum - 25/05/19 tot 22/09/19
De ontplooiing van de scheepvaart was van groot belang voor onze gewesten. Door het ontstaan van visserssteden, vishandel en nieuwe visserij- en bewaarmethodes ontwikkelden zich vanaf de vroegste tijden tot heden verschillende scheepstypes; van zeilsloep, langbomer, schover, tweemastsloep tot stoom- en hektreiler.
In Oostende waren sinds 1783 de meeste scheepswerven, zoals Panesi, Deweert, Borrey, Denye en Loy, gevestigd aan het centraal gelegen derde handelsdok. Tot kort na de Tweede Wereldoorlog werden er houten vissersvaartuigen gebouwd en hersteld.

De tentoonstelling die werd samengesteld door de Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate toont een selectie uit de collectie van de heemkring en omvat scheepsplannen, foto’s, maquettes, schilderijen en scheepsuitrustingen. Je ontdekt ‘Oostendse vissersvaartuigen’ vanaf 25 mei tot en met 22 september 2019 in het Stadsmuseum Oostende. De tentoonstelling is samen met de permanente opstelling van het Stadsmuseum elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk voor inwoners van Oostende.

Data

za 25 mei 2019 tot zo 22 sep 2019

Locatie

Stadsmuseum
Langestraat 69
Oostende 8400
Toon op kaart

Prijzen

€4.0

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen