U bent hier

Oostende voor Anker voor scholen

Alle hens aan dek, Oostende voor Anker roept jullie!

Hijs de zeilen en maak jullie klaar voor het grote avontuur! Want uitvaren met je klas naar de feestelijke wateren van Oostende voor Anker is onvermijdelijk. Vele tientallen schepen liggen hier veilig in de haven maar die rust is maar schijn. Een schip moet varen. Vang de zuidwester en ga op ontdekking! De wind, het water en de zin voor avontuur verbinden de jongste geesten op Oostende voor Anker. Zij nemen jouw klas mee op een fantastisch maritiem avontuur want…

“Vannacht was het nog muisstil in de haven. Enkel de mosselen op de havenmuur waren wakker… Maar toen het ochtendgloren aanbrak, werden ook de vele matrozen, die slapend op hun dek de schepen bewaken, gewekt. Opgetogen trokken ze voor een ontbijt naar de cafés aan de rand van de haven. Het is waar zij, jonge vrienden – of het nu kapers, vissers, handelaars of cadetten zijn – elkaar ontmoeten om een schartong te delen en luidop te dromen over hun volgende avonturen. Maar onrust beroert vandaag de gemoederen… Geruchten over tientallen schepenen… Een enorme vloot met de Mercator in de hoofdrol… En iets met een beeld… Een Paaseilandbeeld… Wat moet er gebeuren?! De onrust neemt toe. Werkelijk alle hulp zal welkom zijn. Ahoi, kom erbij! Alle hens aan dek!”

Praktisch

Horizon Educatief neemt je klas 2 uur mee op sleeptouw binnen het maritieme festival Oostende voor Anker. Talrijke animatoren dompelen de klas onder in een geanimeerd verhaal over de Mercator en brengen jouw leerlingen zo langs verschillende sites op het terrein (o.a. kamper Kogge, galjoen “Andalucia”, ambachtenmarkt, schepen in het Mercatordok, …). Actieve werkveldjes vol uitdagende opdrachten brengen jouw leerlingen op speelse, interactieve en creatieve manier enkele maritieme skills en levenslessen bij.

Wanneer
Donderdag 23 mei
09.30 - 11.30 uur
13.30 - 15.30 uur

Vrijdag 24 mei
09.30 - 11.30 uur

Leeftijd
Voor leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs

Prijs
Deelname kost 3 EUR per leerling (begeleidende leerkrachten worden gratis op sleeptouw genomen).

Interesse? Inschrijven kan hier!

Over Oostende voor Anker

Oostende voor Anker

Waar:
Haven Oostende
Wanneer:
23/05/19 tot 26/05/19

Oostende voor Anker verzamelt van 23 tot 26 mei 2019 meer dan 130 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen!

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder