Menu

U bent hier

Oostende scoort in Gault&Millau

De beroemde restaurantgids Gault&Millau looft maar liefst zeven Oostendse adresjes. Daarmee bevestigt de stad haar sterke horecareputatie en komt het mooie aanbod aan restaurants tot uiting. Lees hieronder welke restaurants zeker een bezoekje waard zijn als je op zoek bent naar een culinaire ervaring. 

Restaurant met 14/20

Marina

Ristorante Marina brengt het beste uit Italië naar Oostende. In 1973 startte patron Domenico de zaak op, nu streeft dochter Vida de mediterraanse perfectie na. Het recept voor de tagliolinipasta is bijvoorbeeld nog altijd hetzelfde. Op de menukaart mogen andere verse pasta’s niet ontbreken, maar Marina gaat verder dan dat. Zeebrasem in zoutkorst, tartaar van wilde tonijn, carpaccio en gegrilde kreeft staan prominent op de kaart. De sabayon is er intussen legendarisch. En wie wil nu niet aan tafel schuiven waar ooit ook Kylie Minogue, Roger Moore en Jean-Paul Belmondo heerlijk hebben gedineerd.

Lees meer

Restaurant met 13,5/20

STORM

Vanuit zijn open keuken wil Michiel de rijkdom van de noordzee toelichten door vergeten vissoorten of bijvangst te serveren (denk aan steenbolk, zeekat, rode poon, horsmakreel, ...) In zijn op vis gerichte bereidingen werkt hij duurzaam; alle onderdelen van vin tot staart worden gebruikt. Restjes tarbot worden bijvoorbeeld verwerkt in een gefermenteerde vissaus. Zijn inspiratie haalt uit alles wat zich in een straal van een kilometer rond Storm bevindt. Het beste wat de zee te bieden heeft, afhankelijk van het seizoen en het aanbod. Om de noordzee nog dichter bij zijn gasten te brengen, plukt hij de kruiden voor zijn gerechten in de duinen en kookt hij met zeewater. Daarnaast biedt Michiel ook vleesgerechten of surf-en-turfcombinaties aan.

Lees meer

Restaurants met 13/20

Bistro Mathilda

Al sinds 1995 is het restaurant van de familie Deklerck een vaste waarde. Niet alleen verwijst de naam naar het befaamde beeld ‘De Zee’ pal tegenover de zaak, maar ook naar het nummer ‘Waltzing Mathilda’, meteen ook de naam van het prima maandmenu. Op de kaart pronken zeer verfijnde klassiekers, zoals kalfsniertjes met mosterd van Wostyn, aan tafel bereide tartaar en uiteraard verse zeetong en huisgemaakte garnaalkroketjes. Fijnproevers kunnen zich dan weer laten gaan op Belgische kaviaar, minibouillabaisse of Noordzeekrab met Turks brood en munt.

Mange-Tout

Bij Mange tout zijn ze zeker en vast niet aan hun proefstuk toe. 4 jaar geleden zakten de eigenaars af van Middelkerke naar Oostende en openden ze hun klassevolle restaurant aan de Visserskaai. Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van de zee als smaakelement in een gerecht. Een aanwinst voor de stad! 

Restaurants met 12/20

Savarin

Restaurant Savarin is al jaar en dag een referentie in het culinair genieten met schitterend zeezicht in Oostende. Met zijn glamoureuze setting en meesterlijke kaart kloppen uw zintuigen meer dan overuren. Sinds december 2017 heeft Savarin nieuwe eigenaars en werd het interieur volledig gerenoveerd. Met chef Thierry De Clerck, die deel uitmaakt van “Compagnon de la Toque Blanche”, aan het fornuis kan je hier zeker zijn van een heerlijke culinaire ervaring. Hij tovert schitterende gerechten uit zijn mouw, in harmonie met het gezellige kader. Bovendien heeft elk tafeltje hier een subliem zeezicht!

Lees meer

Chez Paulette

Chez Paulette is een easy-chic, laatavond restaurant. Ze serveren zowel onmisbare (klassieke) gerechten, alsook frisse vernieuwende gerechtjes. Alle gerechtjes zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies: tapa, voorgerecht en hoofdgerecht. Ze willen zo de gasten de keuze geven om zelf een menu samen te stellen. Ook aan wijnen wordt veel aandacht geschonken, ze gaan voor gastronomisch net dat tikkeltje meer.

Lees meer

Vingt-et-un

Bij Restaurant 21 kom je voor de klassieke Belgisch-Franse keuken. Denk daarbij aan garnaalkroketjes en steak met frietjes, maar ook een mooi samengesteld menu met wat wereldse invloeden. Geen grote logge porties, maar stuk voor stuk verfijnde bordjes waarbij de smaak primeert. Op de wijnkaart mooie wijntjes uit de klassieke wijnlanden Frankrijk, Oostenrijk en Italië, maar ook enkele wijnen uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Lees meer

Drie Oostendse zaken genomineerd voor VENUEZ

VENUEZ bekroont nieuwe zaken die creativiteit en innovativiteit hebben getoond binnen hun sector. Er zijn negen verschillende categorieën waarin ze zaken in de bloemetjes zetten, in drie ervan zijn er Oostendse adresjes genomineerd. 

BEST RESTAURANT CONCEPT

STORM

BEST COFFEE CONCEPT

Fitzgerald Coffee Bar

BEST HOTEL CONCEPT

Upstairs Hotel

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: https://www.facebook.com/foodoostende/

Instagram: https://www.instagram.com/foodoostende/

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen