U bent hier

Oostende scoort in Gault&Millau

De beroemde restaurantgids Gault&Millau looft maar liefst vier Oostendse adresjes. Daarmee bevestigt de stad haar sterke horecareputatie en komt het mooie aanbod aan restaurants tot uiting. Lees hieronder welke restaurants zeker een bezoekje waard zijn als je op zoek bent naar een culinaire ervaring. 

Restaurants met 14/20

Marina

Ristorante Marina brengt het beste uit Italië naar Oostende. In 1973 startte patron Domenico de zaak op, nu streeft dochter Vida de mediterraanse perfectie na. Het recept voor de tagliolinipasta is bijvoorbeeld nog altijd hetzelfde. Op de menukaart mogen andere verse pasta’s niet ontbreken, maar Marina gaat verder dan dat. Zeebrasem in zoutkorst, tartaar van wilde tonijn, carpaccio en gegrilde kreeft staan prominent op de kaart. De sabayon is er intussen legendarisch. En wie wil nu niet aan tafel schuiven waar ooit ook Kylie Minogue, Roger Moore en Jean-Paul Belmondo heerlijk hebben gedineerd.

Restaurants met 13/20

Mange-tout

Bij Mange tout zijn ze zeker en vast niet aan hun proefstuk toe. 4 jaar geleden zakten de eigenaars af van Middelkerke naar Oostende en openden ze hun klassevolle restaurant aan de Visserskaai. Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van de zee als smaakelement in een gerecht. Een aanwinst voor de stad! 

Bentley’s 

“Dit is een leuke plaats waar iedereen lekker kan genieten: van de grootste snotneus tot de eerste minister”, vatten maître Jean-Philippe Susilovic en chef David Vandaele hun concept gevat samen. JP werkte jarenlang samen met de Britse topchef Gordon Ramsey, David was sous-chef bij sterrenkok Geert Van Hecke. Geperfectioneerde gerechten als ravioli met krab en dorade, risotto met griet en Sint-Jakobsnoten met knapperige schorseneren krijgen terecht hoge scores. Voeg daar nog een mooie wijnkaart en origineel interieur aan toe, en je hebt het perfecte decor voor een memorabel diner.

Bistro Mathilda

Al sinds 1995 is het restaurant van de familie Deklerck een vaste waarde. Niet alleen verwijst de naam naar het befaamde beeld ‘De Zee’ pal tegenover de zaak, maar ook naar het nummer ‘Waltzing Mathilda’, meteen ook de naam van het prima maandmenu. Op de kaart pronken zeer verfijnde klassiekers, zoals kalfsniertjes met mosterd van Wostyn, aan tafel bereide tartaar en uiteraard verse zeetong en huisgemaakte garnaalkroketjes.  Fijnproevers kunnen zich dan weer laten gaan op Belgische kaviaar, minibouillabaisse of Noordzeekrab met Turks brood en munt. Bistro Mathilda pakt ook steevast uit met het menu A l’Ostendaise.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen