In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Oostende scoort in Gault&Millau

De beroemde restaurantgids Gault&Millau looft zes Oostendse adresjes. Daarmee bevestigt de stad haar sterke horecareputatie en komt het mooie aanbod aan restaurants tot uiting. Lees hieronder welke restaurants zeker een bezoekje waard zijn als je op zoek bent naar een culinaire ervaring. 

Restaurants met 14/20

Marina

Ristorante Marina brengt het beste uit Italië naar Oostende. In 1973 startte patron Domenico de zaak op, nu streeft dochter Vida de mediterraanse perfectie na. Het recept voor de tagliolinipasta is bijvoorbeeld nog altijd hetzelfde. Op de menukaart mogen andere verse pasta’s niet ontbreken, maar Marina gaat verder dan dat. Zeebrasem in zoutkorst, tartaar van wilde tonijn, carpaccio en gegrilde kreeft staan prominent op de kaart. De sabayon is er intussen legendarisch. En wie wil nu niet aan tafel schuiven waar ooit ook Kylie Minogue, Roger Moore en Jean-Paul Belmondo heerlijk hebben gedineerd.

Lees meer

STORM

Vanuit zijn open keuken wil Michiel de rijkdom van de noordzee toelichten door vergeten vissoorten of bijvangst te serveren (denk aan steenbolk, zeekat, rode poon, horsmakreel, ...) In zijn op vis gerichte bereidingen werkt hij duurzaam; alle onderdelen van vin tot staart worden gebruikt. Restjes tarbot worden bijvoorbeeld verwerkt in een gefermenteerde vissaus. Zijn inspiratie haalt uit alles wat zich in een straal van een kilometer rond Storm bevindt. Het beste wat de zee te bieden heeft, afhankelijk van het seizoen en het aanbod. Om de noordzee nog dichter bij zijn gasten te brengen, plukt hij de kruiden voor zijn gerechten in de duinen en kookt hij met zeewater. Daarnaast biedt Michiel ook vleesgerechten of surf-en-turfcombinaties aan.

Lees meer

Restaurants met 13/20

Savarin

Restaurant Savarin is al jaar en dag een referentie in het culinair genieten met schitterend zeezicht in Oostende. Met zijn glamoureuze setting en meesterlijke kaart kloppen uw zintuigen meer dan overuren. Sinds december 2017 heeft Savarin nieuwe eigenaars en werd het interieur volledig gerenoveerd. Met chef Thierry De Clerck, die deel uitmaakt van “Compagnon de la Toque Blanche”, aan het fornuis kan je hier zeker zijn van een heerlijke culinaire ervaring. Hij tovert schitterende gerechten uit zijn mouw, in harmonie met het gezellige kader. Bovendien heeft elk tafeltje hier een subliem zeezicht!

Lees meer

Mange Tout

Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van de zee als smaakelement in een gerecht. Een topper op de Visserskaai. 

Lees meer

Bistro Mathilda

Al sinds 1995 is het restaurant van de familie Deklerck een vaste waarde. Niet alleen verwijst de naam naar het befaamde beeld ‘De Zee’ pal tegenover de zaak, maar ook naar het nummer ‘Waltzing Mathilda’, meteen ook de naam van het prima maandmenu. Op de kaart pronken zeer verfijnde klassiekers, zoals kalfsniertjes met mosterd van Wostyn, aan tafel bereide tartaar en uiteraard verse zeetong en huisgemaakte garnaalkroketjes. Fijnproevers kunnen zich dan weer laten gaan op Belgische kaviaar, minibouillabaisse of Noordzeekrab met Turks brood en munt.

Lees meer

Restaurant met 12/20

Frenchette

Dit gezellig restaurant, gelegen in een al even gezellig straatje is dé plek voor culinaire sharinggerechten. Schuif hier aan voor een gezellige datenight of een avond onder vrienden en kies enkele gerechtjes om te delen uit de wisselende kaart, gecombineerd met drie side dishes ga je hier zeker niet met honger van tafel. Kom ook gerust wat vroeger en geniet van een aperitief in het bargedeelte, waar je ook lekker kan nakaarten. 

Lees meer

Olivier Willems: verkozen door Gault&Millau als chocolatier van het jaar!

Olivier Willems Chocolatier

Chocolaterie wordt gastronomische kunst bij Olivier Willems. In elke praline of macaron van chocolatier Olivier Willems smaak je meer dan 20 jaar verfijnd vakmanschap. Vanuit de winkel in Oostende kijk je binnen in Oliviers werkatelier waar hij nieuwe smaken ontwikkelt en klassieke creaties naar het hoogste niveau tilt. Of zoals de zoete kunstenaar zelf zegt: “Elke dag vind ik de chocolaterie opnieuw uit.”

Lees meer

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: www.facebook.com/foodoostende

Instagram: www.instagram.com/foodoostende

Vertel het verder

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen