Menu

U bent hier

Oostende 14-18

De Eerste Wereldoorlog was een keerpunt in de geschiedenis. Hij kostte het leven aan meer dan 16 miljoen mensen en had een impact op ieders leven. Oostende wordt als populaire badstad niet meteen met het gebrul van geweren en kanonnen geassocieerd. Nochtans speelde er zich ook in Oostende heel wat af tijdens de oorlogsperiode. Laat ons bijvoorbeeld de raid met de HMS Vindictive en de gesneuvelde helden niet vergeten. Om te herinneren en te herdenken wat er zich 100 jaar geleden heeft afgespeeld, worden er in Oostende verschillende activiteiten aangeboden, zoals een digitale stadswandeling, een boeiende fietstocht en tal van herdenkingsactiviteiten.

Fietsen en wandelen

Digitale stadswandeling: Oostende tijdens de Groote Oorlog

De digitale stadswandeling is gebaseerd op het dagboek van Charles Castelein, een 52-jarige trambediende wanneer de oorlog uitbreekt in 1914. Je maakt dus kennis met het oorlogsverleden van Oostende, door de ogen van een échte Oostendenaar.

Praktisch

Duur wandeling: 1 1/2 à 2 uur.
Toestellen kunnen ontleend worden bij Toerisme Oostende vzw.
Prijs: volwassenen: 5 EUR, kinderen 3 EUR.

Lees meer

Fietstocht: Oostende tijdens de Groote Oorlog

Al fietsend langs de WOI-sites van Oostende ontdek je sterke verhalen en imposante beelden. Langs het parcours bevinden zich 20 locatieborden, die telkens een onderwerp van de oorlog aan het licht brengen. De versperring van de zeedijk, de U-boten in het vlotdok of batterij Tirpitz zijn enkele verhalen die aan bod komen. 

Praktisch

De fietstocht is +/- 25 km
De gratis fietskaart is verkrijgbaar in: Domein Raversyde Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende
Toerisme Oostende, Monacoplein 2, 8400 Oostende
Fort Napoleon, Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende.

Lees meer

OORLOGSERFGOED

Evenementen

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen