Menu

U bent hier

Ontdek deze Oscargenomineerde films in Cinema Storck

Zondagnacht 05/03 werden in Los Angeles voor de 90e keer de Academy Awards ofwel de Oscars uitgereikt. Maar wist je trouwens ook dat je heel wat Oscargenomineerde films kan zien in Cinema Storck? Filmfestival Oostende ging in oktober vorig jaar van start met dit gloednieuw arthouse project: vijf dagen per week kun je in Kinepolis Oostende terecht voor de beste auteurscinema.

De komende twee weken kan je er onder meer genieten van deze 3 Oscargenomineerde films!

1. "Call Me By Your Name"

Mis zeker het prachtige 'Call Me by Your Name' niet, een zinderend sensuele film van Luca Guadagnino.  

De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver (Armie Hammer), een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt ontstaat er een flirterige spanning tussen de twee.

‘Call Me By Your Name’ is een prachtige, poëtische vertelling over twee mensen die verliefd worden. Het is een delicate film over kwetsbare zielen, over hopen op 'voor altijd', over universele, menselijke pijn van tijdelijke verbondenheid.

De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film, Beste Acteur (Timothée Chalamet), Beste Origineel Lied en mocht uiteindelijk naar huis met de Oscar voor Beste Aangepast Scenario.

2. "I, Tonya"

Het waargebeurde ‘I, Tonya’ is dan weer een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zichzelf.

'I, Tonya' vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is ze haar toekomst in de sport niet meer zeker.

Regisseur Craig Gillespie vindt met ‘I, Tonya’ een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Ze werd dan ook terecht voor bekroond met de Oscar voor Beste Actrice in Bijrol (eerder won ze ook al de Bafta Award in dezelfde categorie). De film was daarnaast ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Regie, Beste Actrice (Margot Robbie) en Beste Montage, maar greep hier telkens naast het beeldje.

3. "Phantom Thread"

Tot slot is er ‘Phantom Thread’ van Paul Thomas Anderson.

In het naoorlogse Londen bevinden zich een fameuze kleermaker, Reynolds Woodcock genaamd, en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie die kleding maken voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.

De film kreeg 6 Oscarnominaties, voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur (Daniel Day-Lewis), Beste Actrice in Bijrol (Lesley Manville), Beste Kostuum, Beste Soundtrack en haalde daarvan de Oscar voor Beste Kostuum binnen. Eerder werd de film ook al bekroond met een Bafta Award in dezelfde categorie.

‘Phantom Thread’ is meteen ook het afscheid van de Britse topacteur Daniel Day-Lewis, die reeds drie Oscars won. Hij kondigde zijn pensioen aan maar hij zorgt voor een knetterend afscheid in zijn rol van narcistische modeontwerper.

PROGRAMMA, INFO EN TICKETS: WWW.CINEMASTORCK.BE

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen