De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

Menu

U bent hier

Niet te missen adresjes in Mariakerke

Vlak naast het stadscentrum vind je Mariakerke. Deze deelgemeente van Oostende heeft naast rust ook heel wat lekker eten te bieden. We vroegen de Ostend City Queens naar hun favoriete adresjes in Mariakerke.

Bistroom De Baron

In Bistroom De Baron geniet je van heerlijke pasta in een huiselijke sfeer. Dat mag je zeer letterlijk nemen, want als je met twee mensen dezelfde pasta bestelt krijg je een grote kom op tafel waaruit je zelf kunt opscheppen. Ook de drankenkaart is hier erg uitgebreid. Met meer dan 40 gins en ongeveer 100 bieren zal je hier zeker geen dorst lijden. Je kunt hier ‘s middags ook gewoon iets drinken op het zonnige terras met zicht op de duinen.

Dorpsstraat 81 - 059 43 47 03

Pizzeria Toscana

Eerlijke en dagverse Italiaanse keuken. Een uitgebreid aanbod aan pasta's en pizza's, geserveerd met de glimlach. Pizzeria Toscana focust zich op meeneemgerechten, maar mits reservatie kan je ook ter plekke genieten van de Italiaanse lekkernijen.

Nieuwpoortsesteenweg 212 - 059 70 19 90

Brasserie North

Al 33 jaar een vaste waarde op de zeedijk ter hoogte van de Northlaan. In deze brasserie met zeezicht geniet je van huisgemaakte garnaalkroketten, verse bouillabaisse of een traditionele steak tartaar.

Zeedijk 137/C - 059 80 07 59

Trattoria Ensorito

In dit gezellige restaurant waan je je onmiddellijk in een van de levendige restaurantjes in Italië. Van antipasti tot dolci, alles is tot in de puntjes verzorgd en heerlijk klaargemaakt.

Dorpsstraat 103 - 059 43 76 74

Bierrestaurant Heerlijk

Deze zaak vind je net buiten Mariakerke, vlakbij de luchthaven. Hier kan je alle trappisten proeven en ook het aanbod oude Geuzes is heel uitgebreid. Je kunt er terecht voor klassieke bereidingen zoals een lekkere steak, zeetong of één van de scampibereidingen. Maar ze verrassen je ook met varkenswangen gegaard in Rodenbach of crème brûlée verrijkt met Bockbier, een chocolademousse met Blauwe Chimay of een héérlijke Sabayon klaargemaakt met Rochefort 10 trappist.

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: www.facebook.com/foodoostende

Instagram: www.instagram.com/foodoostende

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder