NARRATIVES NOW #2: Uniciteit, identiteit, verbinding - Cobi van Baars & Mariken Heitman

Locatie

KAAP Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

zo 28 apr 2024 11:00 tot en met 13:00

Prijzen

€9
Aan de deur: 12 EUR

Cobi van Baars in gesprek met Mariken Heitman, over de zoektocht naar identiteit, uniciteit en verbinding

De onbedoelden van Cobi van Baars is het verhaal van een tweeling die bij de geboorte is gescheiden. De roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt zich af in de jaren zestig in katholiek Limburg.

Een jong vrouw bevalt van een tweeling: ze is ongetrouwd en moet van haar ouders haar dochters afstaan. De tweeling wordt van elkaar gescheiden en weet niet van elkaars bestaan af. Wanneer dit geheim jaren later wordt onthuld begint hun zoektocht. Eerst naar elkaar en dan naar hun gemiste verleden. Diezelfde zoektocht naar identiteit en uniciteit voert Elke, het hoofdpersonage in de roman Wormaan van Mariken Heitman. Na een tegenslag op haar werk vertrekt ze met een vergeten erwtenras naar de Waddeneilanden. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks laat sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Moderator Heleen Debruyne gaat met Cobi en Mariken in gesprek over het gemis aan en verlangen naar verbinding in de gedeelde zoektocht naar identiteit en uniciteit.