Menu

U bent hier

Moet er nog koffie zijn?

Niets zo erg als een miserabel kopje slappe koffie als je nood hebt aan een stevig bakje troost. Daarom zetten we de beste koffiebars even op een rij. En wie net aan een cafeïnedetox bezig was, geen nood, er wordt ook thee geserveerd.

01

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India) en versnaperingen staan op de menukaart.

’s Middags kan je er terecht voor verse quiche met een slaatje. Vers, gezond, lokaal en ecologisch verantwoord staan bij Oode centraal. Van de limonade tot het koekje bij de koffie, niets komt uit een verpakking.

Lees meer
02

In deze gloednieuwe zaak kan je een heerlijke koffie komen drinken. Maar het is niet enkel een koffiehuis, hier kan je ook terecht voor een trimbeurt door een barber en je kan hier ook een tatoeage laten zetten! Een bezoekje aan Xpresso Yourself is dus een echt avontuur. De barber en tatoos zijn op afspraak, koffie komen drinken kan altijd!

Lees meer
03

De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een geïnspireerde koffie- en theekaart en misdadig lekker gebak. De koffiebar Familie Jansen had zich net zo goed in Stockholm, Berlijn of Amsterdam kunnen bevinden, maar je hoeft gelukkig maar naar het Mijnplein te slenteren om je in deze hotspot te installeren. Mag het een kokoslimoentje zijn, koffie met limoen en kokosmelk?

Lees meer
04

Food & Coffeebar Albrecht

Elke Albrecht houdt niet alleen van koffie maken, maar ook van de stad die van koffie houdt. Ze serveert een fantastisch ontbijt en gekke 'over-the-top' drankjes. Lunchen en tapas eten kun je er ook.

Lees meer
05

Expo&Kafie

Expo&Kafie is een uniek concept waarin interieur en koffie elkaar ontmoeten. De taak van Robin en Tom? Je laten wegdromen bij heerlijke drankjes en gerechtjes tussen al het interieur dat is vormgegeven door Karl en Vie. 

Lees meer
06

Bar Esther

Bij Bar Esther kan je terecht voor losse bonen en gemalen koffie, verschillende theesoorten en een mooi assortiment chocolade en pralines. Warme dranken maakt Esther met liefde voor je klaar, om ter plaatse te drinken of om mee te nemen. Espresso, Latte, Cappuccino al dan niet met volle magere of sojamelk… 

Lees meer
07

Baristas No75

'Coffee & Cake' volgens de kunst, in een industrieel maar sfeervol kader. 

Lees meer
08

Zig Zag Art Bar

ZigZag art – bar is een kunstgalerie waar je kan eten en drinken, een ontmoetingsplaats om te genieten omgeven door authentieke kunst.Patricia en Peter bieden hun gasten speciale koffies en thees aan, vegetarische quiche, bagel met gerookte heilbot, taart, ....

Lees meer
09

MOOSE

MOOSE-Ostendis een sfeervolle, nieuwe conceptstore: shop while eating, in een hout versus industrieel kader met een Scandinavische toets. Bij MOOSE-Ostend geniet je van ontbijt, lunch (salades, smørrebrød en pasta's) en afternoon treats bij je koffie.

Lees meer
10

Fitzgerald Coffee Bar

Er even tussenuit knijpen na een drukke dag shoppen? Of gewoon zin om eens die lekkere nieuwe koffie blend te proberen? Stap bij ons binnen en ervaar de oase van rust die Fitzgerald biedt. Jazzmuziek op de achtergrond, enorme diversiteit aan kwaliteitskoffie’s, soda’s en lekkere taartjes en dit allemaal in een hip interieur en voor een (h)eerlijke prijs. 

Lees meer

Nog meer genot! 

Dit zijn natuurlijk niet de enige plekjes waar je terechtkan voor een lekkere koffie. Ook bij onderstaande zaken is het heerlijk vertoeven. 

Koop eens een souvenirtje!

Aroma-Koffie

Dit familiebedrijf levert aan horecazaken en kantoren, maar verkoopt ook aan particulieren. Ze kiezen resoluut voor een 100% Arabicakoffie, gemaakt van artisanaal gebrande koffiebonen. Je vindt er ook thee van Harney & Sons of losse thee. Bestellen kan online!

Lees meer

JAVANA Coffee & Tea

Je vindt hier niet alleen artisanaal gebrande koffies, zuivere koffiesoorten en huisgemaakte mélanges maar ook een mooie selectie thee. Hoe kan het anders met een theesommelier in huis? En dan zwijgen we nog over de theepotten, cafetières, melkopschuimers, thermossen, ….

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder