In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Moet er nog koffie zijn?

Niets zo erg als een miserabel kopje slappe koffie als je nood hebt aan een stevig bakje troost. Daarom zetten we de beste koffiebars even op een rij. En wie net aan een cafeïnedetox bezig was, geen nood, er wordt ook thee geserveerd.

01

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India) en versnaperingen staan op de menukaart.

’s Middags kan je er terecht voor verse quiche met een slaatje. Vers, gezond, lokaal en ecologisch verantwoord staan bij Oode centraal. Van de limonade tot het koekje bij de koffie, niets komt uit een verpakking.

Lees meer
02

De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een geïnspireerde koffie- en theekaart en misdadig lekker gebak. De koffiebar Familie Jansen had zich net zo goed in Stockholm, Berlijn of Amsterdam kunnen bevinden, maar je hoeft gelukkig maar naar het Mijnplein te slenteren om je in deze hotspot te installeren. Mag het een kokoslimoentje zijn, koffie met limoen en kokosmelk?

Lees meer
03

Food & Coffeebar Albrecht

Elke Albrecht houdt niet alleen van koffie maken, maar ook van de stad die van koffie houdt. Ze serveert een fantastisch ontbijt en gekke 'over-the-top' drankjes. Lunchen en tapas eten kun je er ook.

Lees meer
04

Expo&Kafie

Expo&Kafie is een uniek concept waarin interieur en koffie elkaar ontmoeten. De taak van Robin en Tom? Je laten wegdromen bij heerlijke drankjes en gerechtjes tussen al het interieur dat is vormgegeven door Karl en Vie. 

Lees meer
05

ZigZag Art - Bar

ZigZag art – bar is een kunstgalerie waar je kan eten en drinken, een ontmoetingsplaats om te genieten omgeven door authentieke kunst.Patricia en Peter bieden hun gasten speciale koffies en thees aan, vegetarische quiche, bagel met gerookte heilbot, taart, ....

Lees meer
06

MOOSE

MOOSE is een stukje Scandinavië in onze kuststad. Op deze hygge plek kan je rustig aperitieven met fingerfood, heerlijk lunchen met een Noorse toets of je plaats nemen voor fika: koffie en huisgemaakte zoetigheden.

Lees meer

Nog meer genot! 

Dit zijn natuurlijk niet de enige plekjes waar je terechtkan voor een lekkere koffie. Ook bij onderstaande zaken is het heerlijk vertoeven. 

Koop eens een souvenirtje!

Aroma-Koffie

Dit familiebedrijf levert aan horecazaken en kantoren, maar verkoopt ook aan particulieren. Ze kiezen resoluut voor een 100% Arabicakoffie, gemaakt van artisanaal gebrande koffiebonen. Je vindt er ook thee van Harney & Sons of losse thee. Bestellen kan online!

Lees meer

Tealicious

Je vindt hier niet alleen artisanaal gebrande koffies, zuivere koffiesoorten en huisgemaakte mélanges maar ook een mooie selectie thee. Hoe kan het anders met een theesommelier in huis? En dan zwijgen we nog over de theepotten, cafetières, melkopschuimers, thermossen, ….

Lees meer

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder