U bent hier

Moet er nog koffie zijn?

Niets zo erg als een miserabel kopje slappe koffie als je nood hebt aan een stevig bakje troost. Daarom zetten we de beste koffiebars even op een rij. En wie net aan een cafeïnedetox bezig was, geen nood, er wordt ook thee geserveerd.

01

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India) en versnaperingen staan op de menukaart.

’s Middags kan je er terecht voor verse quiche met een slaatje. Vers, gezond, lokaal en ecologisch verantwoord staan bij Oode centraal. Van de limonade tot het koekje bij de koffie, niets komt uit een verpakking.

Lees meer
02

Koffiebar Ora

Sommige gezinnen houden van peis en vree, anderen hebben het liever ietwat dynamischer. Mama Arijeta al helemaal. Toen haar vijf kinderen bijna allemaal het huis uit waren en ze dus wat tijd over had, begon ze prompt een koffiebar. Zijzelf richtte ook in haar eentje het pand in. Naast goed gezette koffie geniet je hier ook van lekkernijen uit Kosovo waar de roots van het gezin liggen.

Lees meer
03

De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een geïnspireerde koffie- en theekaart en misdadig lekker gebak. De koffiebar Familie Jansen had zich net zo goed in Stockholm, Berlijn of Amsterdam kunnen bevinden, maar je hoeft gelukkig maar naar het Mijnplein te slenteren om je in deze hotspot te installeren. Mag het een kokoslimoentje zijn, koffie met limoen en kokosmelk?

Lees meer
04

Baristas No75

Baristas No75 wist al heel wat fervente koffiefans te overtuigen sinds ze openden in Oostende. Het mag dan snel gaan, ze blijven focussen op traagheid. Slow coffee met aandacht voor elke stap, kwestie van die volle smaak ten volle naar boven te brengen. Hiervoor gaat het duo aan de slag met een pure Italiaanse koffie die op beukenhout geroosterd werd. Slow maar allesbehalve slap!

Lees meer
05

Xpresso yourself

In deze gloednieuwe zaak kan je een heerlijke koffie komen drinken. Maar het is niet enkel een koffiehuis, hier kan je ook terecht voor een trimbeurt door een barber en je kan hier ook een tatoeage laten zetten! Een bezoekje aan Xpresso Yourself is dus een echt avontuur. De barber en tatoos zijn op afspraak, koffie komen drinken kan altijd!

Lees meer
06

Bar Esther

Bij Bar Esther kan je terecht voor losse bonen en gemalen koffie, verschillende theesoorten en een mooi assortiment chocolade en pralines. Warme dranken maakt Esther met liefde voor je klaar, om ter plaatse te drinken of om mee te nemen. Espresso, Latte, Cappuccino al dan niet met volle magere of sojamelk… 

Lees meer
07

Zig Zag Art Bar

ZigZag art – bar is een kunstgalerie waar je kan eten en drinken, een ontmoetingsplaats om te genieten omgeven door authentieke kunst.Patricia en Peter bieden hun gasten speciale koffies en thees aan, vegetarische quiche, bagel met gerookte heilbot, taart, ....

Lees meer

Nog meer genot! 

Dit zijn natuurlijk niet de enige plekjes waar je terechtkan voor een lekkere koffie. Ook bij onderstaande zaken is het heerlijk vertoeven. 

KOOP EENS EEN SOUVENIRTJE!

Aroma-Koffie

Dit familiebedrijf levert aan horecazaken en kantoren, maar verkoopt ook aan particulieren. Ze kiezen resoluut voor een 100% Arabicakoffie, gemaakt van artisanaal gebrande koffiebonen. Je vindt er ook thee van Harney & Sons of losse thee. Bestellen kan online!

Lees meer

JAVANA Coffee & Tea

Je vindt hier niet alleen artisanaal gebrande koffies, zuivere koffiesoorten en huisgemaakte mélanges maar ook een mooie selectie thee. Hoe kan het anders met een theesommelier in huis? En dan zwijgen we nog over de theepotten, cafetières, melkopschuimers, thermossen, ….

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen