Menu

U bent hier

Met Kunst aan Tafel

za 21 okt 2017 tot zo 15 apr 2018

‘Met Kunst aan Tafel’ is een gastronomisch-cultureel topevenement dat plaatsvindt in Oostende. Culinaire geneugten van enkele gerenommeerde restaurants gaan hand in hand met exclusieve kunst van de hand van Jan Fabre. Dit in het kader van de tentoonstelling “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam” die van oktober tot april neerstrijkt in Oostende.

Tijdens “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam” zullen enkele restaurants een speciaal samengesteld menu aanbieden. Na afloop krijgt u een onderbord, ontworpen door Jan Fabre, mee naar huis als collectors item. De verschillende kunstwerken zijn allemaal geïnspireerd op passages uit ‘De Nachtboeken’. Zo kan men gedurende zes maanden de volledige collectie van zes onderborden verzamelen in de deelnemende restaurants. 

Restaurant Marina

Vida zorgt voor een warm en ongedwongen onthaal in Ristorante Marina.
Met ontzettend veel passie voor het vak zet ze er samen met haar team een Italiaanse culinaire ervaring neer. Denk aan een perfecte carpaccio, zeebrasem in zoutkorst; er is ook een indrukwekkende wijnkaart om van te genieten. Je kan er terecht voor lunches, romantisch dineren of bijpraten en vieren met familie en vrienden.
Benvenuti a tutti!

Tel. 059/70.35.56
Online reserveren

Menu

  • Carpaccio van zwaardvis - Granaatappel - Avocado OF Gebakken Bekegemse ganzenlever ‘’Filip Callemeyn’’ - Appel - Marsala
  • Tagliolini - Girolles - Zwarte truffel
  • Kabeljauwfilet - Bloemkool - Butternut - Basilicumolie OF Hertensteak - Raap - Groene asperges - Spruitjes
  • Sorbet van mandarijn

 4 gangen menu: €79

Le Chevalier

Klassiek Belgisch-Frans met een flinke dosis punch. Smaakvolle kaaskroketjes en een mooie selectie aan hoofdgerechten.
Op de kaart uiteraard veel vis, maar ook een prima selectie aan vleesgerechten. Het restaurant kreeg een grondige make-over en ontvangt zijn gasten nu in een modern en licht interieur met een mezzanine vanwaar je een heerlijk uitzicht hebt op zee. De service is van uitzonderlijk hoog niveau. Aan elk detail wordt gedacht en elke vraag wordt met een glimlach beantwoord.

Tel. 059/70.58.74
Online reserveren

Menu

Consommé, wilde paddenstoelen, fazant bitterballen
Coquilles, spinazie, appelsien
Wild volgens inspiratie van de dag
Sabayon, warme frambozen, vanille ijs

4 gangen menu: €67

Fort Napoleon

Lekker tafelen met zicht op de duinen, haven en vuurtoren. 
In het Fort Napoleon kan u terecht voor een ontspannen bezoek aan de bistro of een gastronomisch diner in een exclusief kader. De bistro biedt dranken en kleine gerechten aan, het restaurant een uitgebreide kaart met streekproducten. Er is een zonneterras met zicht op de prachtige Oosteroever. Zeker een bezoekje waard.

Tel. 059/33.21.60

Menu

Carpaccio van hertgemarineerde boschampignons, truffeldressing
Tompoes van schartongtomaat en prei
Schelvis “ Royale”kort gewokte courgette, spinazie en tijm olie
Crème Bruléezoete kruiden, vanille – roomijs

4 gangen menu: €75
Met glas cava, aangepaste wijnen, waters, mokka met versnaperingen + €25
 

Bistro Mathilda

Dit is een terroir instituut dat al vele jaren geleden zijn strepen verdiende. Niet dat de tijd hier bleef stilstaan, wel integendeel.
Bistro Mathilda slaagt er schijnbaar moeiteloos in om zijn klassiekers in ere te houden en tegelijkertijd nieuwe culinaire trends te omarmen. Een bijzondere evenwichtsoefening die hier wonderwel werkt. Zowel op maat van trouwe traditionele gasten dus, als geschikt voor curieuzeneuzen die graag hun culinaire grenzen verleggen. Hier gaat iedereen tevreden buiten.

Tel. 059/51.06.70
Online reserveren

Menu

Teasers - 3 mini-gerechtjes, geserveerd bij het aperitief
Gillardeau Oester - kiwibes / mierikswortel / zure room / oesterblad
Tarbot - filet / gegrild / groene bisque / knolselder / puntpaprika
Wild van de week - garnituur van de dag
Pas de bleu - carpaccio van vijgenbrood
Ananas - limoen / kokos / munt / sichuanpeper

5 gangen menu: €89

Mange Tout

Voor wie houdt van culinaire ontdekkingstochten en ongewone combinaties.
Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Het menu wisselt volgens het ritme van de seizoen en is steeds klassiek met een verrassende moderne twist. Voor geoefende smaakpapillen en zij die houden van de zee als smaakelement in een gerecht. Een uitzonderlijk uitgebreide wijnkaart maakt het plaatje compleet met zowel Europese als wereldwijnen.

Tel. 059/50.07.14
Online reserveren

Menu

Gegrilde Makreel met gele biet en appelsien
Gebakken Coquilles met daikon, mais en pigment d’espelette
Wilde eendenbout gekonfijt met zwezerik, koolrabi en tamarindemosterd
Hert met hazelnoot keyte boter en bospaddestoelen
Chocolade met boekweit ijs en kastanje crumble
Kafir limoen posset met mango

6 gangen menu: €91

Vingt-et-un

Culinair genieten op een unieke plaats in Oostende
Zowel klassiekers uit de Franse keuken als verrassende combinaties sieren hier de menukaart, steeds met het oog op de beste producten van het seizoen. Schuif uw voeten onder tafel voor een smakelijk diner in een gloednieuw interieur en geniet van de creaties van ons keukenteam onder leiding van chef Ives Michiels.

Tel. 059/70.51.11
Online reserveren

Menu

Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten ganzenlever - appel - vanille
Gepocheerd ei grijze garnalen - aardpeer - spinaziescheuten - mousseline
Gebakken heilbot wakamé - butternut - langoustines - King crab
Verloren brood op wijze van de chef vijg - peer - honing - frambozencoulis

4 gangen menu: €80
Opgelet: dit restaurant is in het casino en dus enkel toegankelijk vanaf 21 jaar

 

Reserveren

Wil je zeker zijn van je plaatsje, reserveer dan zeker tijdig bij het restaurant van je keuze. Alle contactinformatie vind je op de pagina's van de deelnemende zaken. 

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen