Maruja (UK) + support

Locatie

KAAP Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

do 24 okt 2024 20:30 tot en met 23:00

Prijzen

€14
Aan de deur: 17 EUR

Maruja heeft een unieke plaats ingenomen binnen de muziekwereld, waarbij hun dynamische mix van genres en intense live optredens hen tot een van de spannendste nieuwe acts maakt​. Zanger en gitarist Harry Wilkinson, drummer Jacob Hayes, bassist Matt Buonaccorsi en saxofonist Joe Carroll vormen samen dit kwartet uit Manchester. Ze komen hun nieuwe EP ‘Conla’s Well’ komen voorstellen in Kaap.

Improvisatie vormt de ruggengraat van Maruja's composities waarbij ze elke noot met een bijna obsessieve precisie benaderen. Het is niet alleen passie die hen drijft, maar een allesoverheersende noodzaak om te creëren en op te treden met een intense felheid die zowel electrifying als angstaanjagend is. Kunstenaars in de ware zin van het woord, Maruja's furieuze combinatie van punk, harde noise en transcendente kosmische jazz wint in een buitengewoon tempo fans.

Hun debuut-EP ‘Knocknarea’ was de hoogst gewaardeerde EP van 2023 op Rate Your Music en Album of The Year en nu is er dus de nieuwe EP die volop door de Engelse pers werd opgepikt, BBC6 in de eerste plaats.

Eerder speelden ze al op Les Nuits Botanique waar Dansende Beren hen als beste band van de editie 2023 omschreef: “De bezwerende saxofoon ging helemaal op in het Brusselse halfrond, terwijl de andere drie met een energie en overgave de laatste restjes uit hun instrumenten persten. De apotheose liet niemand onberoerd en vormde een ongenaakbaar slot dat iedereen met verstomming sloeg. Een van de beste concerten van Les Nuits 2023 staat sinds gisteren dus op naam van Maruja!” Focus Knack deelde voor hetzelfde concert 4,5 op 5 uit.