In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Maak kennis met de mooiste wijk van Oostende, het Belle Epoque kwartier

Wie de zee links laat liggen en aan het stadhuis afslaat om te flaneren op de Boulevard, de Alfons Pieterslaan, tot aan Petit Paris zit meteen in het hart van de Belle Epoque wijk. Een erfgoedkwartier met standing dat grossiert in sierlijke lanen en elegante herenhuizen, al dan niet voorzien van glanzende faiences. De wijk van de Oostendenaars. Hier wonen, leven en shoppen ze. Kortom, wie Oostende écht wil leren kennen, moet zich stante pede naar die charmante Belle Epoque wijk reppen om er te proeven van het bruisende, ietwat nostalgische Oostende. Wedden dat je instant verliefd wordt?

Mondain Oostende

Door de royale invloeden in Oostende is de westelijke stadsuitbreiding er gekomen. Na 1865 herrees de Belle Epoque wijk met haar frivole architectuur. Op maat van het mondaine en elitaire toerisme uit de tijd van toen. Vandaag kom je hier nog steeds ogen te kort en ontdek je de ene na de andere erfgoedparel. Nu eens perfect gerestaureerd, dan weer wachtend op eerherstel. Vergeet niet om je op het kruispunt Petit Paris aan het eclectische Le Châtelet te vergapen!

De grote publiekstrekkers

Misschien vertoefde je hier wel al zonder het goed te beseffen... De Belle Epoque wijk kan immers met enkele kleppers uitpakken. Van Mu.ZEE over de Koninklijke Stallen tot de hippodroom. Ze geven dit stadsdeel nog net iets meer luister en bevestigen haar in haar grandeur.

Dorp in de stad

De Belle Epoque wijk is een dorp in de stad. En is daar behoorlijk trots op. Hier geen stadsanonimiteit, wel gezellige praatjes bij de bakker en de beenhouwer. Iedereen kent hier iedereen, zo gaat dat immers in een fijn dorp.

Shoppen!

Maar vergis je niet, dit blijft uiteraard Oostende. En dus kun je hier ook uitgebreid shoppen. Echte shopaholics weten dat het aanbod hier bijzonder divers is, snuisteradressen à volonté. Van vintage rariteiten in De Ostensche Schatkiste en coole fietsen in fietsboetiek Gino Bikes over schattige kinderschoenen in De Dappere Stappers en sprookjesachtige trouwjurken bij Azzurro tot en met strakke herenpakken bij Herenmode Paul. Keuze zat. Wat training is dan ook aangewezen, kwestie van al die vondsten heelhuids thuis te krijgen.

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen