Le Pavillon de Musique

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

wo 3 mei 2023 20:00 tot 22:00

Prijzen

€20

Moeilijke tijden vergen moedige oplossingen. In die optiek richt de Belgische violiste Ann Cnop in 2020 het professionele ensemble le Pavillon de Musique op met als thuisbasis Mechelen. Het ensemble heeft vanaf zijn ontstaan een zeer duidelijke missie. Weg van de platgetreden paden, het grote publiek in binnen- en buitenland, vergeten en verloren gewaande werken laten herontdekken.

Als muzikant, PhD-doctor in de kunsten (UGent) en onderzoeker (UAntwerpen) is Ann Cnop reeds jaren actief binnen de oude muziekscene en is zij gespecialiseerd in academisch en historisch onderzoek naar bekende- en minder bekende componisten en oude manuscripten.

Ann Cnop ontdekte in de Musik och Teaterbiblioteket te Stockholm de volledige bundel van de zes verloren gewaande vioolconcerti van de Belgische componist Henri-Jacques De Croes. Deze opname kent nog steeds een enorm succes. De concerti op deze CD zijn duidelijk Italiaans qua stijl. Ze doen heel vaak denken aan de vioolconcerti Quattro Stagioni van Antonio Vivaldi.