U bent hier

Krokusvakantie in Oostende

02/03 - 10/03/2019

Tijdens de krokusvakantie valt er heel wat te beleven voor kinderen in Oostende! Ga creatief aan de slag tijdens een van de workshops, geniet van een theatervoorstelling of voorleesmoment of leef je uit in een trampolinepark, speeldorp of escape room.

Ontdek hieronder het aanbod voor de komende vakantie en plan nu al jullie verblijf in de Stad aan Zee!

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2019-01-16
Bijvoorbeeld: 2019-01-16

Toppers

Smurfen de Musical

04/03

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken… of dat allemaal goed afloopt?

Lees meer

Carnaval in Oostende 2019

08/03 - 10/03

Carnaval in Oostende omvat 3 dagen feest! Het begint op vrijdag met de aanstelling van Prins en Prinses Carnaval en de Cimateirestoet (lampionnenstoet). Zaterdag is de dag van het Kindercarnaval en op zondag is er de Grote Carnavalstoet. De centrale ontmoetingsplek bevindt zich in een tent op de Groentemarkt.

Lees meer

Een vleugje cultuur

Des Gestes Blancs

03/03

De drie acrobaten/dansers van het Franse NaïF Production maken circus op het raakvlak met andere kunsten als dans, hiphop… In 'Des Gestes Blancs' onderzoekt Sylvain Bouillet al dansend de relatie tussen ouders en kinderen. Op scène staat hijzelf met zijn zoon van zeven, twee lichamen met elk een totaal verschillende lengte en gewicht. Uit dit contrast ontstaan complexe houdingen, situaties en emoties. De vader die de zoon wil dragen en omgekeerd… 

Lees meer

La Mécanique des Ombres

03/03

De drie acrobaten/dansers van het Franse NaïF Production onderzoeken ze de kruisbestuiving tussen talen en identiteiten. De nadruk ligt op het proberen, door te mislukken leer je de ander pas echt kennen.

Lees meer

Gezinsworkshop rond Raoul Servais

06/03

Raoul Servais toont ons de wereld aan de hand van zijn animatiefilms. Wat brengt jouw verbeelding in beweging? Beantwoord vragen en word uitgedaagd om creatieve opdrachten met het hele gezin te doen in de museumzaal. Na deze tour tussen zijn ontwerpen en inspiratiebronnen gaan we ook zelf aan de slag in het atelier. Misschien kunnen we zelf onze tekening animeren? Een namiddag voor jong en oud.

Lees meer

GRATIS CHIPS!

06/03

Twee dagen voor de Internationale Vrouwendag serveren we GRATIS CHIPS! Geen promotiestunt maar een zotte voorstelling over serieuze zaken als feminisme en genderneutraliteit. Met een vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid sleuren de dames van compagnie barbarie je mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is krijgt op het einde misschien wel iets lekkers… Chips of zo...

Lees meer

Street Art in Oostende

Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt dit nóg leuker! Denk aan leuke weetjes, vragen, raadsels en toffe doe-opdrachten op kindermaat in een gratis handig boekje. Haal jouw exemplaar op bij Toerisme Oostende of download het gratis via www.visitoostende.be/thecrystalship en ga op ontdekking!

Wist je dat… er in de paasvakantie van 2019 terug enkele nieuwe kunstwerken bij komen? Kom dan zeker ook eens langs!

Lees meer

Workshops

LaboratARIA/workshop opera & drama

04/03 - 08/03

Zing je graag aria’s onder de douche? Heb je zin in een flinke portie drama? Dan is een vijfdaags opera- en dramalabo beslist iets voor jou. Samen met muzikante en theatermaakster Elisabeth de Merode (Koninklijk Conservatorium Brussel, Hochschüle der Künste Bern) bewerk je zelf een muzikale theatervoorstelling tot een hedendaags spektakel. Op het einde van de week beroer je het publiek met je eigen productie.

Lees meer

verPOPpen

04/03 & 05/03

Workshop poppen maken door het gezelschap Ultima Thule, bekend voor authentiek figurentheater. Geen Barbie of Baby Born maar echte ademende, levende, dansende en sprekende poppen! Een onvergetelijke ervaring met een vleugje magie en een unieke inkijk in de wereld van het poppentheater.

Lees meer

Brood bakken

05/03

Aan de slag! Ken je de basisingrediënten van het brood? Kinderen bakken elk hun eigen broodje. Er wordt nadruk gelegd op de verschillende fasen van het broodbakken. Kneden, elk in zijn eigen pot, toch niet zó simpel?

Lees meer

Voor de boekenwurmen

TXT-uurtje

03/03

Iedere eerste zondag van de maand zijn kinderen tussen 4 en 8 jaar welkom om even te ontsnappen in de meest fantastische, waanzinnige en spannende verhalen. Voorlezers van dienst zijn de voorleesvrijwilligers, die ondertussen beschikken over goed gesmeerde stembanden en een inlevingsvermogen waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Lees meer

Voorlezen: Luistervinken in de buurt

06/03

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar genieten van een voorleesmoment in diverse ontmoetingscentra. Per vakantie wordt er rond een bepaald thema gewerkt, waarvoor boekjes door de Stadsbibliotheek geselecteerd werden. Na het voorleesmoment krijgt elk kindje een koek en een drankje aangeboden.

Lees meer

Altijd leuk om te doen

Speeldorp

04/03 - 07/03

Het sportcentrum Mr. V-Arena wordt tijdens de krokusvakantie vier dagen lang omgetoverd tot een gratis speelparadijs, waar kleuters die geboren zijn in de periode 2013-2016 dolle pret kunnen beleven. In het speeldorp kunnen kinderen spelen in het ballenbad, springen op de vele springkastelen, klimmen en klauteren op de toestellen en nog veel meer leuks doen. Alle attracties staan onder toezicht van sportmonitoren. Je kunt als ouder of grootouder zorgeloos genieten van een drankje in de cafetaria vlak naast het speelterrein.

Lees meer

Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime! Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits, … Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Lees meer

Puzzle Oostende

Puzzle Escape Rooms daagt jouw team uit te ontsnappen uit een kamer vol mysterieuze raadsels en cryptische geheimen. Elke escape room heeft een origineel eigen verhaal en is realistisch ingericht. Het wordt ongetwijfeld een nek-aan-nek race tegen de tijd om alle codes te ontcijferen. Alleen door teamwork, out-of-the box denken en goede communicatie kan deze ultieme uitdaging tot een goed einde gebracht worden!  

Lees meer

Timescape Escape Games

Timescape biedt uitdagende escape rooms met oog voor detail en verrassend originele puzzels! De twee vaste kamers hebben elk een oppervlakte van 65m², ideaal dus voor grote groepen! Ook organiseert Timescape tijdens vakantieperiodes pop-up escape rooms voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees meer

Goolfy indoor black light minigolf

Goolfy is een indoor minigolf in een ingerichte zaal met safari-thema. Alles wordt er aangekleed met blacklightverlichting voor een onvergetelijke minigolf-ervaring. Dit is een fantastische activiteit voor zowel volwassenen als kinderen en een erg leuke manier om quality time door te brengen met de hele familie!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen