Meld je hier aan voor een plekje op één van de drie drukste stranden.

Menu

U bent hier

Krokusvakantie in Oostende

22/02 - 01/03/2020

Tijdens de krokusvakantie valt er heel wat te beleven voor kinderen in Oostende! Ga creatief aan de slag tijdens een van de workshops, bevrijd Andy en Terry uit het Fort tijdens de doe-expo rond de Waanzinnige Boomhut, geniet van een theatervoorstelling of voorleesmoment of leef je uit in een trampolinepark, speeldorp of escape room.

Ontdek hieronder het aanbod voor de komende vakantie en plan nu al jullie verblijf in de Stad aan Zee!

Toppers

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

15/02 - 19/04

Terry en Andy, de bedenkers van de Waanzinnige-Boomhutboeken, hebben zichzelf weer eens flink in de nesten gewerkt: ze zijn door de Verhaalpolitie opgesloten in de gevangenis! Help jij hun beste vriendin Jill om hen te bevrijden? Los de raadsels op, schrijf zelf een Waanzinnig Verhaal, ga aan de slag met potlood en papier, kraak de geheime code, versla je tegenstander in een heus bananengevecht en zoek je weg naar buiten – maar let op voor de slangen en de haaien!

Lees meer

De Waanzinnige Boomhut - Zoektocht in de stad

15/02 - 19/04

Terry en Andy zijn alweer klaar voor een volgend avontuur. Dit keer zetten ze Oostende op zijn kop en jij kunt meedoen! Volg een parcours langs 10 kinderwinkels en voer verschillende opdrachten uit. Hierdoor verzamel je telkens een letter van het codewoord. Ga met dat woord naar de balie van Toerisme Oostende op het Monacoplein en krijg een leuke verrassing.

Lees meer

Een vleugje cultuur

Street Art in Oostende

Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt dit nóg leuker! Denk aan leuke weetjes, vragen, raadsels en toffe doe-opdrachten op kindermaat in een gratis handig boekje. Haal jouw exemplaar op bij Toerisme Oostende of download het gratis via www.visitoostende.be/thecrystalship en ga op ontdekking!

Wist je dat… er in de paasvakantie van 2020 terug enkele nieuwe kunstwerken bij komen? Kom dan zeker ook eens langs!

Lees meer

BAM! (4+)

22/02

BAM! Een knal, een grote ramp, de wereld naar de vaantjes. Schiet er nog iets over? Ja, daar! Nog één stukje land, een man en een vrouw, blijkbaar de enigen. Dus moeten zij herbeginnen, de wereld opnieuw maken en vormgeven en fantaseren. Zoals zij denken dat het goed zou zijn. Maar ze zijn zo anders, als dat maar goed komt! Want anders gaat het opnieuw … BAM!

BAM!, of hoe ik eerst geen haar kon vastknopen aan je flipperkasthoofd maar er langzamerhand hartzacht voor viel, is bijzonder figurentheater voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees meer

Gezinsworkshop rond Onvoltooide symfonie: MixMax

26/02

Zou je een mix kunnen maken van twee kunstwerken? Hoe zou dat klinken, voelen of er uit zien? In deze gezinsworkshop proef je samen met je mama of papa van kunst. Via leuke opdrachten tussen de kunstwerken sprokkelen we genoeg inspiratie om er iets mee te maken in het atelier. Ga naar huis met een gemixt familiewerkje! 

Lees meer

Workshops

VoelGewoel

17/02 - 01/03

Voelen, tikken, wrijven, vliegen, hangen, kruipen, rollen … De allerkleinsten zijn opnieuw welkom in ons wonderlijk tactiel paradijs. Kleurrijke rupsen om in te stoeien, zachte kussens om op neer te ploffen, grappige blokken om over te rollen en hier en daar ook artistieke tussenkomsten. Uren kijk- en potelplezier verzekerd. Twee weken lang kun je vrij in- en uitlopen in deze interactieve en goed uitgeruste oase, inclusief buggyparking, voedings- en verschoningsruimte. VoelGewoel is een baby- en peutersuccesformule.

Lees meer

Arcade gamehall

25/02 - 29/02

In de krokusvakantie tovert de bib een stukje van de jeugdafdeling om tot een arcade gamehall. Elke middag van 13.00 uur tot sluitingstijd kan je op 3 arcadekasten verschillende games spelen. De games zijn voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde spelers. De games zijn eenvoudig, maar meer creatief en artistiek van inslag - vaak anders dan wat tieners (en volwassenen) normaal spelen. Een nieuw en verfrissend aanbod dus!

Lees meer

Voor de boekenwurmen

Kleutervoorlezen 'GEANNULEERD'

22/02

Tijdens het kleutervoorlezen gaat de bib met de kleuters op avontuur: ze gaan op berenjacht, ontmoeten de Gruffalo en zijn niet bang van de grote Grijpmedan... De vrijwilligers kiezen bekende en minder bekende verhalen, en lezen die interactief voor. Voorlezen aan peuters prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. Maar het belangrijkste: de kleintjes beleven er veel plezier aan!

Lees meer

Voorleeshalfuurtjes in de vakantie 'AFGELAST'

24/02 - 29/02

Tijdens schoolvakanties wordt er in de bib nóg meer voorgelezen.

Kinderen en hun ouders kunnen zich elke voormiddag laten verrassen door een grappig, avontuurlijk of spannend verhaal.

Afspraak in de vertelhoek op de jeugdafdeling voor een halfuurtje onversneden luisterplezier.

Lees meer

Voorlezen: Luistervinken in de buurt

26/02

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar genieten van een voorleesmoment in diverse voorleeslocaties. Per vakantie wordt er rond een bepaald thema gewerkt, waarvoor boekjes door de Stadsbibliotheek geselecteerd werden. In de krokusvakantie draait alles rond het thema ‘sprookjes’. Tijdens de pauze kunnen de kinderen genieten van een drankje en een koek. (Groot)ouders zijn welkom in de cafetaria.

Lees meer

TXT-uurtje

01/03

Iedere eerste zondag van de maand zijn kinderen tussen 4 en 8 jaar welkom om even te ontsnappen in de meest fantastische, waanzinnige en spannende verhalen. Voorlezers van dienst zijn de voorleesvrijwilligers, die ondertussen beschikken over goed gesmeerde stembanden en een inlevingsvermogen waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Lees meer

De handen uit de mouwen

Boomplantactie 2020

23/02

Op zondag 23 februari maken we het Oostendse stadsrandbos weer wat groter. We planten 2 ha nieuw bos aan langs de Grintweg. We nodigen iedereen uit om boompjes te komen planten. De plantgaten zijn vooraf geboord en alle planters, groot en klein, worden bedankt met drankje.

Lees meer

Brood bakken

25/02

Aan de slag! Ken je de basisingrediënten van het brood? Kinderen bakken elk hun eigen broodje. Er wordt nadruk gelegd op de verschillende fasen van het broodbakken. Kneden, elk in zijn eigen pot, toch niet zó simpel?

Breng je eigen broodzak mee, zo houd je je broodje vers!

Lees meer

Voor stoere skaters

Krokus Skatekamp

Wanneer:
24/02/20 tot 28/02/20

Skateboard kampen van ervaren gecertificeerde monitoren. Learn from the best skaters in town. Skateboards, bescherming en verzekering beschikbaar. Love & Stoke. Ideale combinatie tussen sport en spel. Focus op board feeling, balance, uitlijning, motoriek en carve technique.

Lees meer

Altijd leuk om te doen

Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime! Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits, … Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Lees meer

Puzzle Oostende

Puzzle Escape Rooms daagt jouw team uit te ontsnappen uit een kamer vol mysterieuze raadsels en cryptische geheimen. Elke escape room heeft een origineel eigen verhaal en is realistisch ingericht. Het wordt ongetwijfeld een nek-aan-nek race tegen de tijd om alle codes te ontcijferen. Alleen door teamwork, out-of-the box denken en goede communicatie kan deze ultieme uitdaging tot een goed einde gebracht worden!  

Lees meer

Timescape Escape Games

Timescape biedt uitdagende escape rooms met oog voor detail en verrassend originele puzzels! De twee vaste kamers hebben elk een oppervlakte van 65m², ideaal dus voor grote groepen! Ook organiseert Timescape tijdens vakantieperiodes pop-up escape rooms voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees meer

Goolfy indoor black light minigolf

Goolfy is een indoor minigolf in een ingerichte zaal met safari-thema. Alles wordt er aangekleed met blacklightverlichting voor een onvergetelijke minigolf-ervaring. Dit is een fantastische activiteit voor zowel volwassenen als kinderen en een erg leuke manier om quality time door te brengen met de hele familie!

Lees meer

Fietsen en wandelen

Samen een verfrissende wandeling maken door de stad? Tijdens de krokusvakantie biedt Toerisme Oostende vzw enkele gratis geleide wandelingen aan die je met het hele gezin kunt volgen. Reserveer hier je plekje!

Lees meer

Gratis geleide wandelingen tijdens de krokusvakantie

In de krokusvakantie kan je genieten van enkele gratis geleide wandelingen. Een gids neemt je mee op sleeptouw door Oostende. De wandelingen zijn gratis, maar reserveren is aan te raden.

Lees meer

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2020-07-16
Bijvoorbeeld: 2020-07-16

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen