U bent hier

Krokusvakantie in Oostende

02/03 - 10/03/2019

Tijdens de krokusvakantie valt er heel wat te beleven voor kinderen in Oostende! Ga creatief aan de slag tijdens een van de workshops, help Emmet om Lucy terug te vinden tijdens De Lego Film 2 zoektocht, geniet van een theatervoorstelling of voorleesmoment of leef je uit in een trampolinepark, speeldorp of escape room.

Ontdek hieronder het aanbod voor de komende vakantie en plan nu al jullie verblijf in de Stad aan Zee!

Toppers

De Lego Film 2 - Zoektocht in de stad

02/03 - 10/03

Lucy, de allerbeste vriendin van Emmet, wordt gekidnapt! Help jij mee om Lucy terug te vinden? Door alle opdrachten in de etalages van de deelnemende winkels op te lossen, breng je Emmet terug bij Lucy. Heb je haar gevonden? Breng dan jouw zoektochtformulier binnen aan de balie bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2) en wie weet ontvang je wel een leuk geschenkje voor jouw heldendaad!

Lees meer

Carnaval in Oostende 2019

08/03 - 10/03

Carnaval in Oostende omvat 3 dagen feest! Het begint op vrijdag met de aanstelling van Prins en Prinses Carnaval en de Cimateirestoet (lampionnenstoet). Zaterdag is de dag van het Kindercarnaval en op zondag is er de Grote Carnavalstoet. De centrale ontmoetingsplek bevindt zich in een tent op de Groentemarkt.

Lees meer

Een vleugje cultuur

Street Art in Oostende

Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt dit nóg leuker! Denk aan leuke weetjes, vragen, raadsels en toffe doe-opdrachten op kindermaat in een gratis handig boekje. Haal jouw exemplaar op bij Toerisme Oostende of download het gratis via www.visitoostende.be/thecrystalship en ga op ontdekking!

Wist je dat… er in de paasvakantie van 2019 terug enkele nieuwe kunstwerken bij komen? Kom dan zeker ook eens langs!

Lees meer

Workshops

LaboratARIA/workshop muziek & drama (12-16 jaar)

04/03 - 08/03

Zing je graag aria’s onder de douche? Heb je zin in een flinke portie drama? Dan is een vijfdaags opera- en dramalabo beslist iets voor jou. Samen met muzikante en theatermaakster Elisabeth de Merode (Koninklijk Conservatorium Brussel, Hochschüle der Künste Bern) bewerk je zelf een muzikale theatervoorstelling tot een hedendaags spektakel. Op het einde van de week beroer je het publiek met je eigen productie.

Lees meer

KERAMIEK VOOR KINDEREN

04/03 - 08/03

Hebben je kinderen geen schrik om hun handen vuil te maken? Laat hen kennismaken met de kunst van kleibewerking, elke voormiddag tijdens de krokusvakantie bij keramiste Lovatt thuis in Oostende.

Lees meer

Voor de boekenwurmen

Aladdin: verhalen in duizend-en-één talen ism FMDO

09/03

Sprookjes en verhalen, vertellen en vertalen. Luisteren naar verhaaltjes, kinderen zijn er dol op. Het maakt niet veel uit in welke taal want de zwier en de klank van taal is fascinerend. Aladdin staat voor een voorleeshalfuurtje in 2 talen: het Nederlands en een wereldtaal. Met woord en beeld moedigen onze voorlezers de kinderen aan om kennis te maken met alle mogelijke wereldtalen.

Lees meer

Voor stoere skaters

Krokus Skatekamp

04/03 - 08/03

Skateboardkampen van ervaren gecertificeerde monitoren. Learn from the best skaters in town! Ideale combinatie tussen sport en spel. Focus op board feeling, balance, uitlijning, motoriek en carve technique. Complementair voor surfer, snowboarders en overige board sporters

€10 per dag. Losse dagen doorheen de 2 weken mogelijk. Skateboards, bescherming en verzekering beschikbaar.

Lees meer

Altijd leuk om te doen

Speeldorp

04/03 - 07/03

Het sportcentrum Mr. V-Arena wordt tijdens de krokusvakantie vier dagen lang omgetoverd tot een gratis speelparadijs, waar kleuters die geboren zijn in de periode 2013-2016 dolle pret kunnen beleven. In het speeldorp kunnen kinderen spelen in het ballenbad, springen op de vele springkastelen, klimmen en klauteren op de toestellen en nog veel meer leuks doen. Alle attracties staan onder toezicht van sportmonitoren. Je kunt als ouder of grootouder zorgeloos genieten van een drankje in de cafetaria vlak naast het speelterrein.

Lees meer

Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime! Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits, … Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Lees meer

Puzzle Oostende

Puzzle Escape Rooms daagt jouw team uit te ontsnappen uit een kamer vol mysterieuze raadsels en cryptische geheimen. Elke escape room heeft een origineel eigen verhaal en is realistisch ingericht. Het wordt ongetwijfeld een nek-aan-nek race tegen de tijd om alle codes te ontcijferen. Alleen door teamwork, out-of-the box denken en goede communicatie kan deze ultieme uitdaging tot een goed einde gebracht worden!  

Lees meer

Timescape Escape Games

Timescape biedt uitdagende escape rooms met oog voor detail en verrassend originele puzzels! De twee vaste kamers hebben elk een oppervlakte van 65m², ideaal dus voor grote groepen! Ook organiseert Timescape tijdens vakantieperiodes pop-up escape rooms voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees meer

Goolfy indoor black light minigolf

Goolfy is een indoor minigolf in een ingerichte zaal met safari-thema. Alles wordt er aangekleed met blacklightverlichting voor een onvergetelijke minigolf-ervaring. Dit is een fantastische activiteit voor zowel volwassenen als kinderen en een erg leuke manier om quality time door te brengen met de hele familie!

Lees meer

Fietsen en wandelen

Samen een verfrissende wandeling maken door de stad? Tijdens de krokusvakantie biedt Toerisme Oostende vzw enkele gratis geleide wandelingen aan die je met het hele gezin kunt volgen. Reserveer hier je plekje!

Lees meer

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2019-11-17
Bijvoorbeeld: 2019-11-17

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen