U bent hier

De ideale spots voor een koffiestop tijdens Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Voor je de tentoonstelling bezoekt, tussenin even uitrusten of achteraf lekker nagenieten: Het Vlot & koffie gaan altijd samen! Ontdek enkele leuke hotspots in Oostende die een perfecte aanvulling zijn op jouw ontdekkingstocht tijdens Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India), versnaperingen en verse, gezonde lunches staan op de menukaart.

Oode is bovendien al vroeg open, zodat je er ook voor jouw bezoek aan Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam. terecht kunt voor jouw eerste koffie van de dag.

Lees meer

Zig Zag Art Bar

Recht tegenover Mu.ZEE, de centrale locatie van Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam, ligt Zig Zag Art Bar. Het is een kunstgalerie waar je kunt eten en drinken, maar even goed een ontmoetingsplaats om te genieten omgeven door authentieke kunst. Patricia en Peter bieden hun gasten speciale koffies en thees aan, vegetarische quiche, bagel met gerookte heilbot, taart, en zoveel meer lekkers.

Lees meer

CultuurCafé De Grote Post

Waar vind je meer cultuur dan in het kloppende cultuurhart van Oostende? Binnen in Cultuurcentrum De Grote Post geniet je in het CultuurCafé van heerlijke koffie, maar ook van gerechten met zo veel mogelijk biologische en lokale producten. Daar waar mogelijk werken ze samen met lokale producenten waardoor ze de ecologische voetafdruk verkleinen. Een uitzondering is echter hun koffie, maar die is dan wel biologisch & fairtrade!

Lees meer

Food & Coffeebar Albrecht

Albrecht is een gloednieuwe koffie- en foodbar in hartje Oostende. In een gezellige, jazzy sfeer kan je hier terecht voor een heerlijk kopje koffie, een lekker stuk taart of zelfs een lunch. Leuk om te weten: alles op hun kaart kan ook besteld worden als take-away! 

Lees meer

Xpresso yourself

In deze gloednieuwe zaak kan je een heerlijke koffie komen drinken. Maar het is niet enkel een koffiehuis, hier kan je ook terecht voor een trimbeurt door een barber en je kan hier ook een tatoeage laten zetten! Een bezoekje aan Xpresso Yourself is dus een echt avontuur. De barber en tatoos zijn op afspraak, koffie komen drinken kan altijd!

Lees meer

Brasserie Du Parc

Brasserie du Parc is gevestigd op het pittoreske Marie-Joséplein, centraal tussen heel wat verschillende werken van Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam. In de winter heerst in dit volledig authentieke Art Deco interieur de typische brasseriesfeer. Door zijn ongedwongen sfeer en kunstzinnige uitstraling is ‘du Parc’ de geliefkoosde plek van zowel artiesten, intellectuelen, zakenmensen, toeristen als van de rasechte Oostendenaar. 

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen