Menu

U bent hier

Kirina

CC De Grote Post - vr 19 okt 2018, do 8 nov 2018
'Kirina' heeft de ambitie om één van de weinige hedendaagse dansvoorstellingen te zijn die het Afrikaanse continent verlaat om de wereld te ontmoeten. Met muziek door Rokia Traoré en een tekst en visie geschreven door Felwine Sarr.

Een aangrijpend beeld in veel werk van danser en choreograaf Serge Aimé Coulibaly is dat van een groep mensen die samen in beweging komen. Dans is voor hem een tocht en een tocht betekent transformatie.

In 2015 konden 50 vijftigplussers dat aan den lijven ondervinden tijdens GLOED, waarin ze zich als een krachtige eenheid verzetten tegen de clichés over ouder worden. Het was die kracht die hem inspireerde voor zijn nieuwste creatie.

Kirina, verwijst naar de drang om altijd in beweging te blijven, om vooruit te willen via migratie. De grote migratiestromen die de wereld gebouwd en gevormd hebben, geeft Coulibaly gestalte door een massa volk op scène samen te brengen. Niet minder dan negen dansers, een verteller, een zangeres, vier muzikanten en een bende diverse figuranten brengen zichzelf en uiteindelijk jou in beweging.

Felwine Sarr, een van de meest vooraanstaande Afrikaanse auteurs schreef de tekst. De muziek is van de Malinese Rokia Traoré, de absolute top van de Afrikaanse muziekscene.

Met een inleiding door Sara Vanderieck (Dramaturge De Grote Post) om 19 u.

Data

vr 19 oktober 2018 om 20:00
do 8 november 2018 om 18:15

Locatie

CC De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen